Ομιλία της Έλενας Ράπτη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονικής

30 Σεπτεμβρίου 202209:39

Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το πρόγραμμα «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη.

 Παρουσίασε όλα τα χρήσιμα μηνύματα των ενημερωτικών εργαλείων του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρθηκε  στους τρόπους πρόληψης του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και  εκμετάλλευσης αλλά και στην κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα από τη σεξουαλική βία.

 Επισήμανε πως η ενημέρωση των παιδιών ξεκινά, από την ηλικία των 4 ετών με τον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή τον κανόνα, που διδάσκει στο παιδί να μην δέχεται ένα άγγιγμα στην περιοχή, που καλύπτεται από το εσώρουχό του, προσδιορίζοντας έτσι το «κακό άγγιγμα».

 Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά πώς να βάζουν τα όριά τους, να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα να σπάνε τη σιωπή τους, εάν κάτι συμβεί.

 Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Γρηγοριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης.

Αρθρογράφος