Ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Παρμενίων 2019 (video)

5 Οκτωβρίου 201909:24

Πραγματοποιήθηκε χθες με πολύ μεγάλη επιτυχία η τελική φάση της άσκησης “ΤΑΜΣ” Παρμενίων 2019 με την παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κυρίου Αλκιβιάδη Στεφανή, του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κυρίου Οικονόμου ,του διοικητή της ΑΣΔΕΝ, κυρίου Δημητρόπουλου και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου ,καθώς και πλήθους στελεχών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης .

Επίσης,παρεβρέθησαν πολίτες και φορείς του νησιού,όπως και μαθητές. Συμμετείχαν όλα τα όπλα,Αεροπορια, Ναυτικό και Στρατός Ξηράς.

Με την διεξαγωγή της άσκησης αυτής διαπιστωθηκε η άρτια εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων καθώς και το ισχυρό εθνικό φρόνημα όλων των στρατευμένων, οι οποίοι παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας μας . Βρισκόμενοι πάντοτε σε διαρκή ετοιμότητα ,γνωρίζουν ότι έχουν δίπλα τους ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί ιδιαίτερα το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας , τον Υπουργό κύριο Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και όλη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που επέλεξαν την ακριτική και πανέμορφη Σαμοθράκη για την τελική φάση της άσκησης Παρμενίων ,δείχνοντας το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τις ακριτικές περιοχές.

Εντυπωσιαστήκαμε για άλλη μία φορά με τους άγρυπνους φρουρούς ,που για 365 ημέρες το χρόνο εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Τι είναι και πως λειτουργεί η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Παρμενίων.

H Εθνική Διακλαδική Άσκηση μεγάλης κλίμακας ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο από 25 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2019 σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

Στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ ΣΣ διεξήχθησαν οι:

ΤΑΜΣ ΝΕΣΤΟΣ – ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ από την ΧΧ ΤΘΜ με αντικείμενο την διάβαση ευκαιρίας υδάτινου κωλύματος.

• ΤΑΜΣ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ από την 29η Μ/Π ΤΑΞΠΖ για την αντιμετώπιση μικρής κλίμακας αποβατικής ενέργειας στα παράλια της Θράκης.

• ΤΑΜΣ ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ από την 16η Μ/Κ ΜΠ με αντικείμενο την διεξαγωγή άμυνας σε ποτάμιο έδαφος για εφέλκυση εχθρού σε προσχεδιασμένους χώρους εμπλοκής όπου καταγράφηκε η πρώτη επιχειρησιακή συμμετοχή Ε/Π NH90 και OH-58D KIOWA WARRIOR σε Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

• ΤΑΜΣ ΚΥΚΛΩΨ κατά την οποία ομάδες ατάκτων του εχθρού εντοπίστηκαν με πλωτά μέσα στον λιμένα Μάκρης με σκοπό την προσβολή των εγκαταστάσεών του που αντιμετωπίστηκαν από το ΤΕΘ Αλεξανδρούπολης και Μονάδες της 12ης Μ/Κ ΜΠ.

ΤΑΜΣ ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ κατά την οποία παραβιάστηκε η μεθόριος στο Αινήσιο Δέλτα από ένοπλο προσωπικό με πολιτική περιβολή με σκοπό τη δημιουργία δολιοφθορών στο εσωτερικό της Χώρας και αντιμετωπίστηκε από το ΤΕΘ Φερρών και Μονάδες της 12ης Μ/Κ ΜΠ.

• ΤΑΜΣ ΜΑΚΟΥΛΗΣ με σκοπό την εφαρμογή του Σχεδίου Ασφάλειας-Φύλαξης του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης από το ΤΕΘ Τραϊανούπολης και Μονάδες της 12ης Μ/Κ ΜΠ.

ΤΑΜΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ: Συνδυασμένη νυχτερινή άσκηση Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού και Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων κατά την υπέρβαση-αντεπίθεση από Μονάδες της 12ης Μ/Κ ΜΠ.

Αρθρογράφος