Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα… (video)

3 Αυγούστου 202000:54

Για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης κατάστασης που τελεί μια δημοκρατική χώρα υπάρχει τόσο ατομική, συλλογική αλλά και κρατική ευθύνη:

  •  κάθε άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη χώρα θα πρέπει να συμμορφώνεται με κάθε νόμιμο μέτρο για την αντιμέτώπιση της έκτακτης ανάγκης.
  • τα μέλη αυτής της κοινωνίας θα πρέπει, ως μέλη μιας κοινότητας, συλλογικά να υποστηρίξουν όλα τα νόμιμα μέτρα για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.
  • το Κράτος έχει την ευθύνη να λαμβάνει τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης για να σωθεί το κράτος.

Από την αρχή και αυτής της κρίσης στην Ελλάδα και στην Περιφέρειά μας, με την βοήθεια των επιδοτουμένων ΜΜΕ ξεκίνησε μία άνευ όρων προπαγάνδα για την ατομική μας ευθύνη ενώ δεν είχε φροντίσει κανείς για τα αυτονόητα (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, υγειονομικό υλικό) όχι μόνον για εμάς τους απλούς θνητούς, αλλά και για τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα είδαμε ότι παρά την μεγάλη ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα και παρά τις εισηγήσεις των Αγίων Ειδικών Λοιμοξιολόγων (αλήθεια που είναι ο κ. Σωτ. Τσιόδρας) αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία.

Εν’όψει της νέας σχολικής χρονιάς το μόνο που απασχολεί τους λοιμωξιολόγους και τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας είναι για το αν θα φορούν μάσκες οι μαθητές!!!!!

Την στιγμή που (ορθότατα) επιβάλλεται η χρήση μάσκας (παθητική προστασία) αναρωτιέται κανείς εάν εφαρμόζονται μέτρα ενεργητικής προστασίας όπως επιβάλλει η κρατική και συλλογική ευθύνη: τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, έλεγχοι διαγνωστικοί εκπαιδευτικών, μέριμνα για ευπαθείς ομάδες, τακτικές απολυμάνσεις, σχολιατροι, προσωπικό καθαρισμού, επιδημιολογική επιτηρηση, τήρηση αποστάσεων, χώροι κατάλληλοι κοκ…

Χωρίς τα παραπάνω, η χρήση μάσκας και οι εφαρμογές της τελεκπαίδευσης  θα παραμείνουν ως ημίμετρα και θα λειτουργήσουν μόνον για να μετακυλήσουν την δική τους ευθύνη στην ατομκή ευθύνη..

Αυτά κι άλλα πολλά…Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα..

Καλό 15Αύγουστο νά’χουμε…

 

Αρθρογράφος