Ο Μουράτ Ομέρογλου είναι το troll ενός παρασυστήματος;

1 Οκτωβρίου 202209:45

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο Komotinipress παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την κλιμάκωση της τουρκικής προπαγάνδας κατά Ελλάδας και Κύπρου σε επίπεδα “υβριδικού πολέμου” η οποία άλλωστε είναι κα θεσμοθετημένη: στην Τουρκία έχει ήδη συσταθεί από τον Ρ.Τ. Ερντογάν Υπηρεσία για “Στρατηγική Επικοινωνία & Διαχείριση Κρίσεων” (“Strategic Communications & Crisis Management”) και σκοπός της είναι η εργασία για αντιμετώπιση “ψυχολογικών εκστρατειών, προπαγάνδας και επιχειρήσεων εσφαλμένων αντιλήψεων κατά της Τουρκίας” καθώς και επιχειρήσεις “έναντι όλων των χειραγωγήσεων και της παραπληροφόρησης”.

Το νέο τμήμα έχει θεσμοθετηθεί και έχει ανακοινωθεί από την Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στις 18/9/2020. Της νέας αυτής υπηρεσίας φέρεται να προίσταται ο Fahrettin Altun, Διευθυντής του Διεύθυνσης Επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας (“İletişim Başkanlığı”)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός από την κατευθυνόμενη ρητορική του “ερντογανικού παλατιού” και τον άσκοπο κι ευτελή τουρκικό θεατρινισμό στα διεθνή fora (ακόμη και από το βήμα του ΟΗΕ) διαπιστώνουμε μία προσπάθεια της τουρκικής προπαγάνδας να καλλιεργήσει στο ελληνικό κοινό κλίμα ηττοπάθειας και φόβου. Δηλώσεις του τύπου “θα έρθουμε νύχτα” και η διαρκής αναμετάδοση εμπρηστικών δηλώσεων τουρκικής εθνικιστικής ρητορικής,είναι φυσιολογικό να παράγουν προβληματισμό και φόβο σε μία κοινωνία , όπως η ελληνική, που βρίσκεται αντιμέτωπη με πρακτικές αποταυτοποίησης αλλά και τις συνέπειες μια υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Έχουμε αναδείξει κατά καιρούς τους μηχανισμούς που παράγουν την προπαγάνδα αυτή κι έχουμε σταθεί και στον ρόλο που έχουν αναλάβει για την διάδοσή της οι εγχώριοι υποστηρικτές του ερντογανικού καθεστώτος είτε λόγω πεποιθήσεων είτε ως έμμισθοι ή στρατολογημένοι opinion leaders που λειτουργούν αντίθετα με το Εθνικό Συμφέρον της Χώρας.

Ένα από τα έξυπνα τεχνάσματα της τουρκικής προπαγανδιστικής μηχανής είναι ότι έχει “εξαγοράσει” ή και στρατολογήσει δημοσιογράφους, εκδότες, πανεπιστημιακούς ακόμη κι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ που με έντεχνο τρόπο παράγουν ενεργητική ή παθητική προπαγάνδα ανάλογα με τις εντολές που παίρνουν ή/και σιωπούν για τις θετικές κινήσεις της Κυβέρνησης, την δυναμική των Ενόπλων Δυνάμεων ή αποκρύπτοντας από την ελληνική κοινή γνώμη την πραγματική ισχύ του παραπαίοντος Ερντογάν.

Η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς ή εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες εντός της ελληνικής επικράτειας είναι πρακτικές που συναντάμε κάθε μερα με φορείς υλοποίησής τις εγχώριες παρακρατικές δομές.

Όσο κι αν τα προαναφερθέντα βρίσκουν εφαρμογή στην μεγάλη εικόνα του εν εξελίξει ελληνοτουρκικού υβριδικού πολέμου, στην Θράκη έχει καταδειχθεί ο ρόλος εκείνου του κέντρου που συντονίζει μέτρα οικονομικής πολιτικής, κρατικής προπαγάνδας, πράξεων δολιοφθοράς και κυβερνοπολέμου σε μία μη γραμμική διαδικασία έτσι ώστε δύναται να αποδειχθεί η πατρότητά του και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί αυτούργοί .

Στο Komotinipress έχουμε καταδείξει τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου και του κρυπτο-FETO  Τούρκου Προξένου κ .Μουράτ Ομέρογλου ο οποίος πυροδοτεί νέες βραδυφλεγείς “υβριδικές” απειλές, που υποδαυλίζουν ενδομειονοτικές συγκρούσεις στη Χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή στην Θράκη, καθώς φαίνεται ότι διασυνδέεται το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα με τον τουρκικό εθνικισμό και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με μία παρα-προπαγάνδα (hidden) που προσπαθεί να διασφαλίσει την συνέχεια του παρασυστήματος του κράτους-συμμορία (τύπου Teskilat) όταν θα καταρρεύσει το καθεστώς Ερντογάν. (κι αυτός θα γίνει πολύ σύντομα – βλέπε και PROF. MEHMET EFE ÇAMAN ,Erdoğan rejimi ve jeopolitik kumar )

Ο Μουράτ Ομέρογλου και οι υπάλληλοί του έφεραν το Zafer Partisi στην Θράκη

Ο Μουράτ Ομέρογλου και το παρασύστημα που τον στηρίζει αυτό που φοβούνται είναι μήπως αποκαλυφθεί ο ρόλος τους όχι στην Ελλάδα με τα φοβικά σύνδρομα αλλά στην Τουρκία και στα εκεί κέντρα αποφάσεων καθώς έχουν επιλέξει την Θράκη ως θέατρο επιχειρήσεων για τα μελλοντικά τους σχέδια. Η θρακιώτικη κοινωνία, λοιπόν, βρίσκεται σε μία περιδίνηση και βάλλεται πανταχόθεν στα πλαίσια ενός ιδιότυπου υβριδικού πολέμου , οι σχεδιαστές του οποίου έχουν στοχοποιήσει την όποια ηγεσία διαθέτει ο τόπος απαξιώνοντας ή και εξουδετερώνοντας ηθικά ή οικονομικά όποιον τολμήσει να αντιδράσει στους σχεδιασμούς εγχωρίων ή/και εξωχωρίων κέντρων εξουσίας.

Εν κατακλείδι, κάποιοι εκ του βαθέος παρασυστήματος της Τουρκίας, επέλεξαν την Θράκη για να δημιουργήσουν ένα θέατρο επιχειρήσεων υβριδικού πολέμου που φαινομενικά εντάσσεται στις ευρύτερες επιδιώξεις του ερντογανικού συστήματος, χρηματοδοτείται από αυτό αλλά ουσιαστικά ευνοεί την ανάπτυξη ενός παράλληλου κέντρου που ακόμη δεν έχουν προσδιορισθεί τα επιμέρους χαρακτηριστικά του.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Γιατί ο Μουράτ Ομέρογλου παραμένει εκτός επίσημης γραμμής της τουρκικής διπλωματίας;

Ο Μουράτ Ομέρογλου κινείται “εκτός επίσημης γραμμής” – Μήπως είναι FETÖ ή Teşkilat ;

Αρθρογράφος