Ο Μανιατάκος: Ο γάιδαρος χωρίς όνομα και ο γέροντας της αγάπης

26 Νοεμβρίου 202209:45

Ο Μανιατάκος: Ο γάιδαρος χωρίς όνομα και ο γέροντας της αγάπης
με τη Μαρία Κασαμπαλάκου

Ένας γάιδαρος χωρίς όνομα, μια πεταλούδα με σπασμένο φτερό, ένας γκιώνης που ψάχνει τον αδερφό του και μια κουκουβάγια με αλτσχάιμερ γίνονται ομάδα και ανεβαίνουν από τα μανιάτικα παράλια στο Ιερό Κάθισμα Του Σωτήρος Δολών Αβίας, για να «αναπαυτούν» στην ουσία, σωματικά και πνευματικά.
Ένα παραμύθι για την φιλία, την αγάπη, την σημαντικότητα του Πνευματικού πατέρα. Μια ιστορία για όσους αγαπούν τα μοναστήρια μα και όσους δεν τα αγαπούν, αφού μετά από αυτό το παραμύθι, μπορεί και να δουν την ζωή τους αλλιώς και ως ασθενή γαϊδουράκια να νηστέψουν για να ελευθερωθούν και να «πεθάνουν» για να ζήσουν αληθινά, στα χέρια ενός Γέροντα που θα τους αγαπήσει σαν παιδιά του.
Ίσως επίσης συγκατοικήσουν με μια ροζέ πεταλούδα με σπασμένο φτερό! Ποιος ξέρει;

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Κασαμπαλάκου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πέρα όμως από το δελτίο τύπου επικοινωνήσαμε με την Συγγραφέα η οποία και μας έστειλε το ακόλουθο σχόλιο μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό που την “ακολουθεί” ήδη από το πρώτο της βιβλίο:

 

Γεννήθηκα τον Φεβρουάριο του 1969 στην Αθήνα. Μαζί µε το σχολείο τελείωσα τη Γαλλική Ακαδηµία Αθηνών, καθώς και την αντίστοιχη αγγλική βαθµίδα. Ως εικονογράφος έχω φιλοτεχνήσει το βιβλίο Αντίο Συρία του φίλου Στέφανου Γανωτή. Η διψασµένη µου για ταξίδια φύση µε πήγε στα πιο εξωτικά µέρη του κόσµου. Ώσπου γνώρισα τον πατέρα του Αυγερινού… Και ενώθηκαν οι δύο σε σάρκα µία… Υπέροχο δώρο ο γιος µας! Πιο υπέροχη όµως ακόµη η… «ιδιότητά» του.

Αυτή η «ιδιότητα» ακριβώς µε φέρνει σήµερα µπροστά σας. Ή µάλλον η αγάπη µου γι’ αυτήν! Δεν θα άλλαζα τον γιο µου µε κανένα φυσιολογικής ανάπτυξης παιδάκι… Μ’ αυτό το «παραµύθι», που είναι ένα µικρό κοµµάτι της δικής µας ιστορίας, θέλησα να σας µιλήσω… Να σας πω το µυστικό µου: όλα είναι δυνατά! Οι δυσκολίες συµβαίνουν για να αφυπνιστούµε. Να απαλύνουµε τις ψυχές µας, να δούµε το µεγαλείο της αλήθειας που µας περιβάλλει. Να εκτιµήσουµε τη ζωή και τα δώρα της. Ελπίζω κάτι µικρό να κατάφερα… Κι αν κάποιο δάκρυ κυλήσει από τα µάτια σας, µην το σκουπίσετε. Ίσως καταφέρει να φτάσει στην ψυχή σας και η νερένια φύση του να τη δροσίσει! Κι έχουµε ανάγκη τη δροσιά αυτή στο λιοπύρι της καθηµερινότητάς µας… Έτσι δεν είναι;

Ο Γέροντας της Αγάπης και ο γάιδαρος χωρίς όνομα, είναι ένα παραμύθι για την αξία του πνευματικού πατέρα, για την ομαδικότητα και για την αγάπη. Γράφτηκε τον Ιούνιο του 2018 για την αδελφότητα Του Ιερού Καθίσματος Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, Δολών Αβίας, Δυτικής Μάνης ή αλλιώς για τον Γέροντα Γαβριήλ Κοβιλιάτη και τους μοναχούς Νεκτάριο, Αλέξιο και Σιλουανό.Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους γραμμένη απνευστί και εικονογραφημένη με πολύ μεράκι με χρήση εικόνων και διαθεματική από το ίδιο το Μοναστηράκι!

Το Κάθισμα είναι ένα διαμαντάκι κρυμμένο μέσα στον Ταΰγετο ένας πυρήνας ομορφιάς και συνεύρεσης ανθρώπων όχι απλά με μια αδελφότητα μα με την πνοή του Θείου καθαυτού.

Ο Μανιατάκος είναι ένα αληθινό γαϊδουράκι που ζει εκεί κι όσο για την Ρόουζ την φίλη του… αυτή μπορεί να ζει στις καρδιές όλων μας…

 

Μια παρέα όλο κέφι

μες τ’ ολόφυτο βουνό

κίνησε για μια κορφούλα

που ‘χει μια μικρή Εκκλησούλα

π’ αγαπάει τον Ουρανό!

Τάλαντο και μια καμπάνα

Τα χτυπούν οι μοναχοί,

χαίρεται η φύσις όλη!

Δίνει ο γέροντας ευχή!

Να ‘ναι όλοι αγαπημένοι

Δέντρα, ζώα και φυτά,

άνθρωποι αγαλιασμένοι

με Αγάπη στην καρδιά!

 

«το τραγουδάκι της Ρόουζ»

Αρθρογράφος