Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει αγωγή εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ – Καλούνται να επιστρέψουν 2 εκ ευρώ

12 Μαΐου 202209:00

Απόφαση Σταθμός από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου χθες, η οποία απορρίπτει την αγωγή που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Κομοτηνής-ΔΕΥΑΚ-, για τη μη περικοπή των μισθών τους από τους μνημονιακούς νόμους, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάγονται σε αυτούς.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου αποτελεί και νομολογία πια για τη χώρα και θα πρέπει όλα τα Δικαστήρια να εναρμονισθούν με αυτή την απόφαση, για ανάλογες περιπτώσεις.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό των 2 εκ ευρώ. Οι 55 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά της τάξης 40.000 έως 45.000 ευρώ έκαστος.

Στην ΕΡΤ Κομοτηνής, μίλησε η δικηγόρος από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής, Λευκή Κιοσσιέ, η οποία ανέφερε πως η ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής ήταν από τις λίγες ΔΕΥΑ που προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, το ανώτατο δικαστήριο της Χώρας.

Σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις οι οποίες σταμάτησαν στα Ειρηνοδικεία, τα οποία είχαν δικαιώσει τους εργαζόμενους και δεν συνέχισαν τη μάχη στις δικαστικές αίθουσες.

πηγή: ERTNEWS

Αρθρογράφος