Μια εγκύκλιος για τα ζώα

20 Αυγούστου 201812:49

Με ποινές και πρόστιμα αντέδρασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων στις καταγγελίες για κακοποίηση των γαϊδουριών στα νησιά. Συγκεκριμένα, στην Εγκύκλιο που εξέδωσε αναφέρονται τα πλαίσια για την καλή διαβίωση και εργασία των ιπποειδών, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ακολουθούν τις υποχρεώσεις τους, προβλßέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Επιπλέον, το υπουργείο ζητά από τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κακοποίησης.

Μεταξύ άλλων, η Εγκύκλιος καθορίζει μέγιστο χρόνο εργασίας των ζώων, επαρκή τροφή και νερό, καθαρούς και ασφαλείς χώρους διαμονής, όπως και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ζώα μη ικανά για εργασία (ασθενή, τραυματισμένα, σε εγκυμοσύνη ή λοχεία). 

(πηγή: Καθημερινή)

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]