Μαζικά τεστ, τηλεκπαίδευση και αναθεώρηση των ωραρίων κυκλοφορίας προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

3 Μαρτίου 202117:04

Τη λήψη περαιτέρω μέτρων με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνει λόγο για τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αναθεώρηση των ωραρίων κυκλοφορίας και μαζικά τεστ.

Συγκεκριμένα, με την επιστολή του, ο ΙΣΘ προτείνει:

 
  • Να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν οι οικονομικές δραστηριότητες, στο επίπεδο που είναι σήμερα (click away κλπ), ενιαία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.
  • Να αποτυπωθεί με ακρίβεια η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου και να επιτηρείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απομόνωση όλων εκείνων των κρουσμάτων, που αφορούν τη μετάλλαξη του ιού νοτιοαφρικανικής προέλευσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μαζικά τεστ στην περιοχή, εκτεταμένες ιχνηλατήσεις επαφών των κρουσμάτων και άμεση διερεύνηση όλων των θετικών ευρημάτων σε ό,τι αφορά τον τύπο του ιού, από τα οποία προέρχονται, ώστε να αναχαιτιστεί άμεσα η επικράτηση του ιού νοτιοαφρικανικής προέλευσης.
  • Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, να υπάρξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενιαία αντιμετώπιση όλης της πόλης όπως ισχύει και στην Αθήνα (9μμ) και να αναθεωρηθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή μετά τις 6μ.μ., που όπως έχει παρατηρηθεί δημιουργεί συνθήκες έντονου συγχρωτισμού στην πόλη.

DT-isth-03032021

Αρθρογράφος