Μαχητική πορεία ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό ορμητήριο

28 Νοεμβρίου 202109:29

Μαχητική διαδήλωση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου, αλλά και σε στόχο αντιποίνων πραγματοποιούν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, μαζικοί φορείς και εργατικά σωματεία.

«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», «Ο μόνος δρόμος είναι η πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργατικά σωματεία, σωματεία συνταξιούχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενώ με τα δικά τους πανό συμμετέχουν η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμός Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν νωρίτερα οι φορείς και τα Σωματεία που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Την εκδήλωση με μαχητικό κλίμα πραγματοποίησαν οι φορείς και τα Σωματεία που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή δεκάδων εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων του κινήματος από τον Έβρο έως και τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκατοντάδες λαού και νεολαίας που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 27/11   στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης διατράνωσαν δυναμικά την αντίθεσή τους στη μετατροπή της πόλης και της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων, με αφορμή και τη νέα -μεγαλύτερη από ποτέ- «απόβαση» στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο λιμάνι της πόλης, στο πλαίσιο της άσκησης-πρόβας πολέμου «Atlantic Resolve» για την περικύκλωση της Ρωσίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αίθουσα του δημοτικού Θεάτρου δεν χώρεσε τον κόσμο με αποτέλεσμα αρκετοί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση έξω από το Δημαρχείο

Με τη σημερινή, πετυχημένη εκδήλωση, αλλά και την όλη μεγάλη προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο και Πανεπιστήμιο, στέκι της νεολαίας το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποιήθηκε ένα αποφασιστικό βήμα για την καλή οργάνωση και παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ακολουθούν τα κείμενα των παρεμβάσεων των βασικών ομιλητών

eya_vlisidoy_omospondia_goneon_amth

hionis_id_ypalliloi_alexpolis

deyteraios_

v2 alexandros_sarros_fantaros r

oidhs pantelaki_

alexpoli

Αρθρογράφος