Μ. Αμοιρίδης: Με τσίπουρα και μοχίτο ο Μέτιος ασκεί τα καθήκοντά του!

16 Αυγούστου 201807:27

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης διατύπωσε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την προσωπική του κριτική για τον τρόπο που πολιτεύεται στην ΠΑΜΘ ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον Δήμαρχο Θάσου χωρίς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θόδωρο Μαρκόπουλο. 

Να επισημανθεί ότι τα όσα αναφέρει ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης δεν διαφέρουν από την εικόνα που έχει καθημερινά για τον τρόπο που υπηρετεί τον θεσμό του Περιφερειάρχη ο κ. Χρήστος Μέτιος.

Αναλυτικά παρατίθεται η ανάρτηση του κ. Μιχάλη Αμοιρίδη:
Ο Μέτιος που μας προέκυψε, ουσιαστικά χώρις να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μίας διοίκησης που με τον Παυλιδη στο τιμόνι ειχε καταφερει σε δυο μολις χρονια να δώσει μια αλλη πνοή τοσο τοπικα οσο και να κανει αισθητη πανελλαδικα την δυναμικη διακυβερνηση προκαλώντας ενεργειες που ειχαν απηχηση και εφαρμοσθηκαν και σε αλλες περιφερειες. Ο Μετιος κατάφερε σε δυο μολις χρόνια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και η περιφέρεια μας από οδηγός να γίνει ουραγός εξελίξεων και δράσεων. Παράλληλα έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν από τους συναδέλφους του και ότι δεν έχει ουσιαστική επάρκεια για τη θέση που ανέλαβε. Τα παραδείγματα για όλα τα παραπάνω πάρα πολλά. Ως μέλη αυτής της παραταξης έχουμε καταπιει πολλα και εχουμε κρατησει διακριτικη σταση σε ακομη περισσοτερα που δεν αποτελούσαν την οραματικη διοικηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογραψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη. Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι και με κάνει να γράφω αυτό το σχόλιο αποτέλεσε η επίσκεψη Μετιου στο Δημαρχο Θασου με μονο ενα περιφερειακό σύμβουλο και χωρίς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επίσκεψη Περιφερειρχη σε Δήμαρχο για να συζητήσουν έργα, προοπτικές, συνεργασίες χωρίς τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του που γνωρίζει τα ζητήματα, που έχει κάνει συναντήσεις και συνεργασίες, που εδώ και 4 χρόνια έχει την πλήρη εικόνα του τι έγινε, τι συζητήθηκε, τι χρειάζεται να γίνει,τις προτεραιότητες αλλά και τις υποσχέσεις, τις ανάγκες και πολλά πολλά άλλα. Είναι στάση που επιβεβαιώνει ότι ο Μετιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται το θεσμό, αλλά το κυριότερο δεν σέβεται τον τόπο και αντιμετωπίζει τις επαφές αυτές καθαρά επικοινωνιακά, με την ευκαιρια των διακοπων του και χωρίς να έχει κανέναν συνεργάτη του να καταγράφει τα σημαντικά σημεία της συνάντησης.
Αυτός ο ανθρωπος λοιπόν ανάμεσα σε μοχιτο και τσιπουρα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ότι οι συναντησεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών δεν πρέπει να γίνονται στο γόνατο ως αγγαρεια. Βεβαια οταν ο ιδιος ο περιφερειαρχης δεν σεβεται τη θεσμικη ιεραρχια των χωρικων του αντιπεριφερειαρχων, τι περισσοτερο να πουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Για τον τόπο είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαινει οτι θα έπρεπε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δεν θα είμαι υποψήφιος σε περιφερειακο συνδυασμό με το Μέτιο.

Ο Μέτιος που μας προέκυψε, ουσιαστικά χώρις να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μίας διοίκησης που με τον…

Gepostet von Michael Amiridis am Mittwoch, 15. August 2018

Αρθρογράφος