kritsinia-parmezana

Κριτσίνια με τυρί

14 Φεβρουαρίου 201213:47

kritsinia-parmezanaΝοστιμότατα τραγανά στριφτάρια με παρμεζάνα και πάπρικα. Εύκολο σνακ, κολατσιό ή συνοδευτικό για το ποτό, τη σούπα, τη μακαρονάδα


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής:

Αλεύρι: 300 γρ. και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου

Τριμμένη παρμεζάνα: 40 γρ.

Αλάτι: 1 πρέζα

Άσπρο πιπέρι: 1 πρέζα (προαιρετικό)

Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας

Νερό: 2/3 κούπας

Αυγό: 1 μικρό, μόνο ο κρόκος

Γάλα: 1 κουταλιά σούπας

Γλυκιά πάπρικα: 1 – 2 κουταλάκια για πασπάλισμα

Οδηγίες:

1. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνετε τη ζύμη για 5 περίπου λεπτά, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόχαρτο ψησίματος.

3. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 3 χιλιοστά πάχος. Το κόβετε σε λωρίδες των 15 εκ. φάρδος περίπου και στη συνέχεια κόβετε τις λωρίδες σε μικρότερες των 1,5 εκ. φάρδος (με αυτό τον τρόπο έχετε λωρίδες 1,5 Χ 15 εκ)

4. Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε τις λωρίδες. Πασπαλίζετε με την πάπρικα. Αραδιάζετε τις λωρίδες στα ταψιά όπως είναι ή αν θέλετε τις στρίβετε.

5. Ψήνετε τα κριτσίνια στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά, να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στα ταψιά. Όταν κρυώσουν εντελώς τα φυλάτε σε αεροστεγή συσκευασία.

Μαγειρεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2012 από την Luise

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr