…Και η βαλίτσα ταξιδεύει με προορισμό την Κομοτηνή !

16 Μαΐου 201920:45

…Και η βαλίτσα ταξιδεύει ! Η προσεχής βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Συμεών Σολταρίδη στην Κομοτηνή 17/5 στην Λέσχη Κομοτηναίων, στις 19.30, αναμένεται να καθηλώσει όλους όσοι θα την παρακολουθήσουν.

Μία ανάλογη εμπειρία έζησαν όσοι παρευρέθησαν στην Αθήνα… Όπως λέει και σε μία ανάρτησή του ο Συμεών Σολταρίδης “Συναδέφισσες και συναδέλφους που επί χρόνια βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι, φίλες και φίλους, συνοδοιπόρους στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και ιδιαίτερα τις εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές μου για ένα “μάθημα” ζωής και περί της “γνώσης” η οποία είναι δύναμη.”

Με μεγάλη επιτυχία, ανάμεσα σε αδελφικούς φίλους, σε συναδέλφους, αναγνώστες, κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους της Πολιτείας και της Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Συμεών Σολταρίδη “Εγώ και… η βαλίτσα μου – Σελίδες αυτοβιογραφίας”.

Στο πάνελ του Polis Art Cafe βρέθηκαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, ο δρ βυζαντινής μουσικολογίας Αντώνης Χατζόπουλος, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Π. Ιωαννίδης, ο νομικός Βασίλης Χρονόπουλος, η δημοσιογράφος Έρση Βατού και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιάννης Σπανδωνής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Αρχιμανδρίτης Μάξιμος και ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Νίκος Ουζούνογλου.

Μια… πολίτικη πολιτική συζήτηση με θαρραλέες τοποθετήσεις γύρω από το ζήτημα των μειονοτήτων και τα λάθη της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Απ’ την οποία δεν έλειψαν όμως και οι συγκινητικές και γοητευτικές αφηγήσεις από το περιπετειώδες ταξίδι του Συμεών Σολταρίδη στις μέρες και τα έργα του.

Στο τέλος ο συγγραφέας μάς χάρισε ένα αυτοσχέδιο τεριρέμ με την υπέροχη φωνή του.

Ήταν μια παρουσίαση αλλιώτικη απ’ τις άλλες!

Αρθρογράφος