Υπερ-ενεργοποίηση του Πρωθυπουργού για τα θέματα των πυρόπληκτων περιοχών

7 Αυγούστου 201809:26

Εποικοδομητική χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός τη συνάντηση που είχε, χθες,  με συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές του Ματιού και του Νέου Βουτζά, όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι κανένας και τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

Σήμερα Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 στις 11:30 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, θα διενεργηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργού Υποδομών, της Περιφερειάρχη Αττικής, των Δασαρχών της Αττικής, τους Γενικούς Διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε δηλώσεις.

Τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τη σύσκεψη έχουν να κάνουν με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την προστασία των δασών και του αιγιαλού καθώς και την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Να τονίσουμε ότι έχει προηγηθεί η αλλαγή φρουράς στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Γιάννης Καπάκης επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και υπέβαλε την παραίτησή του.Ο Γιάννης Καπάκης είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς του στη φονική πυρκαγιά της Ραφήνας.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, -μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας- ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος.Άμεσα θα ανακοινωθούν και τα σχέδια της κυβέρνησης για τη συνολική αναβάθμιση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπτας, σε ανάρτηση – δέσμευση, αναφερόμενος εκ νέου στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική και με αφορμή τη συνάντηση που είχε με συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές του Ματιού και του Νέου Βουτζά την χαρακτήρισε εποικοδομητική, τονίζοντας ο ίδιος δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων. «Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί», η υπόσχεση του πρωθυπουργού.

Δύο ημέρες νωρίτερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στην πρώτη του συνεδρίαση μετά την υποβολή της παραίτησης από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αποφάσισε πως νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

Αρθρογράφος