Ημερολόγιο Covid19 – 22/11/2020

23 Νοεμβρίου 202010:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μετά τους 108 νεκρούς το Σάββατο 21/11 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλες 103 απώλειες προκαλώντας εντονότατη ανησυχία για τους ρυθμούς αύξησης των ανθρώπων που καταλήγουν. Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός, πως αυξήθηκαν στους 540 οι διασωληνωμένοι με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να θυμίζουν πεδία μάχης. Συνολικά το Σαββατοκύριακο 21 – 22/11/2020 έχασαν τη ζωή τους 211 άνθρωποι από επιπλοκές του Covid -19 ενώ τον Νοέμβριο οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.498 νέα κρούσματα και 103 θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 91.619 και των θυμάτων σε 1.630. Παραμένουν διασωληνωμένοι 540 συμπολίτες μας, ενώ 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.235.923 κλινικά δείγματα. Η θνητότητα επί των 91.619 αναγνωρισμένων κρουσμάτων είναι 1,77% (νέα μικρή άνοδος) ενώ η θνησιμότητα αυξήθηκε σε 15,2/100.000 κατοίκους. Το ποσοστό των διασωληνωμένων βρίσκεται στο 20,42% των νοσηλευόμενων (με βάση τα στοιχεία νοσηλειών της ΗΔΙΚΑ).Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 17.446 νέα κρούσματα και 430 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ (2,46%). Ο ρυθμός εξόδου από τις ΜΕΘ παραμένει ικανοποιητικός.Το ποσοστό εισαγωγών επί των κρουσμάτων παραμένει σταθερό γύρω στο 2-2,5%.Το ποσοστό των διασωληνωμένων προς τους νοσηλευόμενους κινείται γύρω στο 20% (στοιχεία εισαγωγώνΗΔΙΚΑ).

 

189 κρούσματα στην ΠΑΜΘ: 36 νέα κρούσματα κορονοϊού στον Έβρο, 61 στην Ξάνθη, 47 στη Δράμα, 23 στην Καβάλα και 22 στη Ροδόπη η  οποία μετράε συνολικά 1319 κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ανάμεσά τους και μια 33χρονη.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν rapid test το οποίο βγήκε θετικό.Επίσης κατέληξαν δύο άνδρες, ένας 73 ετών από την Ξάνθη και ένας 66 ετών από την Καβάλα οι οποίοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, καθώς και μια 84χρονη από τις Φέρρες Έβρου η οποία επίσης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ωστόσο νοσηλευόταν στην μονάδα covid-19 .

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιστρατεύουν τις δικές τους υγειονομικές εφεδρείες προκειμένου να συνεισφέρουν στο σύστημα. Όπως μετέδωσε το Open, στο προαύλιο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στήνεται κινητό νοσοκομείο εκστρατείας αποτελούμενο από κοντέινερς και σκηνές, ώστε να συνδράμει σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των αναγκών.Όπως είναι γνωστό, στο 424 αναμένεται να μεταφερθεί ένας αριθμός των ασθενών (non Covid) που νοσηλεύονται στις δύο ιδιωτικές κλινικές της πόλης που επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας (Σαραφιανός και Euromedica Γενική Κλινική), προκειμένου σε αυτές να διακομιστούν τις επόμενες ημέρες ασθενείς με Covid από τα δημόσια νοσοκομεία και να δοθεί «ανάσα» στο σύστημα.
Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπνευστήρες.
Σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:
-Χειρουργείο, με δύο χειρουργικές τράπεζες (μια για σηπτικές και μια για άσηπτες επεμβάσεις)
-Μονάδα Αποστείρωσης
-Πλήρως εξοπλισμένη Αίθουσα Ανάνηψης
-Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τεσσάρων κλινών σε πλήρη ανάπτυξη, με το απαιτούμενο σύγχρονο εξοπλισμό για αντιμετώπιση σοβαρότατων περιστατικών
-Εξωτερικά ιατρεία
-Σταθμούς Α’ Βοηθειών και Διαλογής Τραυματιών
-Θαλάμους Νοσηλείας χειρουργικών – παθολογικών περιστατικών, με δυνατότητα νοσηλείας 30 ασθενών, σε σκηνές χωρητικότητας 10 κλινών η κάθε μια
-Πλήρες Μικροβιολογικό εργαστήριο για την πλήρη υποστήριξη των κλινικών αναγκών
-Τράπεζα αίματος – πλάσματος για πλήρη κάλυψη τακτικών και εκτάκτων χειρουργικών περιστατικών
-Πλήρες Ακτινολογικό Εργαστήριο, με επιπλέον εξοπλισμό με μηχανήματα υπερήχων για διάγνωση κοιλιακών παθήσεων και κλειστών ενδοκοιλιακών κακώσεων
-Φαρμακείο
-Πλήρη Οδοντιατρική Μονάδα
-Τμήμα προληπτικής ιατρικής, για τον έλεγχο περιβάλλοντος, τροφίμων, καταλληλότητας νερού.

Η εφημερία που έληξε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ήταν άλλη μια σκληρή δοκιμασία για ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό. Οι συνολικά 43 κλίνες ΜΕΘ είναι υπερπλήρεις και οι γιατροί χρειάζεται κι εδώ να επιστρατεύουν εφεδρείες προκειμένου να καλύψουν στις επιπλέον ανάγκες. Χθες έγιναν 84 νέες εισαγωγές, έναντι 82 στην προηγούμενη εφημερία του ίδιου νοσοκομείου, με σύνολο 184 προσελεύσεων, ενώ υπήρξε μια νέα διασωλήνωση.Οι 12 κλίνες της Β ΜΕΘ του Παπανικολάου, που μπήκε στις 9 Νοεμβρίου στη μάχη με τον Covid, γέμισαν σχεδόν στο σύνολό τους μέσα στην πρώτη εφημερία του νοσοκομείου, μια μέρα μετά. Σήμερα είναι καλυμμένες και οι 43 κλίνες ΜΕΘ που έχουν διατεθεί για περιστατικά Covid (18 στην Α ΜΕΘ, 12 στη Β ΜΕΘ, 7 της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και 6 της Μονάδας Εγκαυμάτων). Τα μη Covid περιστατικά εξυπηρετεί η ΜΕΘ της καρδιοχειρουργικής.

Δύο νοσηλευτές και ένας διοικητικός είναι ανάμεσα στους 522 διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο νοσηλευτές νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και οι άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Οι εν λόγω νοσηλευτές δεν είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποκείμενα νοσήματα.«Οι διασωληνωμένοι είναι μια νοσηλεύτρια 55 ετών και νοσηλευτής 47 ετών (στη ΜΕΘ στα όρια της διασωλήνωσης) στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας καθώς μια νοσηλεύτρια 62 ετών και ένας διοικητικός 48 ετών στο νοσοκομείο Καβαλας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν τρεις άνδρες της ΕΚΑΜ στο Μαρκόπουλο.Άμεσα πραγματοποιήθηκαν μοριακά τεστ σε όλους τους συναδέλφους τους, τα οποία βγήκαν αρνητικά.Τα τρία μέλη της ΕΚΑΜ βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από το καλοκαίρι οι αστυνομικοί στην Αττική έχουν πραγματοποιήσει 2.938.381 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και έχουν βεβαιώσει 21.552 παραβάσεις.Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει 545.015 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί 12.709 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, μή χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Την διενέργεια μαζικών τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε όλους τους εργαζόμενους(δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς) στα δικαστήρια όλης της χώρας καθώς και τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους των δικαστηρίων ζητά με επείγον έγγραφο τους προς τον ΕΟΔΥ και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.Όπως επισημάνει, οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν άμεσα, δεδομένου ότι καθημερινά και σε διάφορες περιοχές της χώρας ανιχνεύονται κρούσματα του ιού, είτε σε εργαζόμενους, είτε σε προσερχόμενους στα δικαστήρια δικηγόρους και πολίτες.Επιπλέον, οι δικαστικοί υπάλληλοι χαρακτηρίζουν « άκρως επικίνδυνο» το χώρο των δικαστηρίων στην παρούσα φάση για την υπερμετάδοση του ιού, αφού σε σχέση με το πρώτο locdown, τώρα επιτρέπεται η εκδίκαση ενός μεγάλου αριθμού υποθέσεων, ενώ λειτουργούν και πολλές άλλες διαδικασίες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλου συγχρωτισμού καθημερινά στα δικαστήρια.

Δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test, έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν ήταν αρνητικά. Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή την Σητεία.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.”Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

Οι “Σοφοί” λένε ότι “μερικές φορές αισθανόμαστε σαν να ‘χει χαθεί η μπάλα”.. Οι 32 από την “Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες” ή πιο σύντομα “Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων” που έχει επωμισθεί τον ιδιαίτερα σοβαρό ρόλο της γνωμοδότησης προς την κυβέρνηση ώστε να αποφασίσει τα μέτρα που λαμβάνει δίνει την εντύπωση ότι η λειτουργία της επιτροπής στη σχέση της με την Κυβέρνηση έχει πλέον πολιτικοποιηθεί. Τα μέλη της Κυβέρνησης και ειδικά ο Πρωθυπουργός, σταθερά στο δημόσιο λόγο, προτάσσουν τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και δη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ως θέσφατο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Όμως, η κίνηση αυτή μεταφράζεται ως μετατόπιση ευθύνης από πολλούς. Μάλιστα η από κοινού συνέντευξη τύπου των Τσιόδρα – Μητσοτάκη, κατά την ανακοίνωση του lockdown, από πολλούς μεταφράστηκε, αν όχι σαν “μοίρασμα ευθύνης”, τότε σαν επιστημονική στήριξη των πολιτικών αποφάσεων. Να σημειωθεί πως δεν είναι λίγα τα μέλη που τονίζουν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε επιδημιολογικά στοιχεία. “Μαθαίνουμε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τους δημοσιογράφους” έχει αναφερθεί. “Ο ΕΟΔΥ έχει κάνει τεράστιο έργο όσον αφορά στα τεστ, αλλά υπάρχει ζήτημα με την καταγραφή των δεδομένων”.Μέλη της επιτροπής τόνιζαν αρκετές εβδομάδες την ανάγκη για τη γενικευμένη χρήση μάσκας, όταν η Κυβέρνηση απέφευγε να υλοποιήσει άμεσα τις συγκεκριμένες συστάσεις.Την ίδια ώρα όμως, διαπιστώνεται πως κάποια από τα μέλη τα οποία εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διατυπώνουν απόψεις οι οποίες απέχουν χρονικά ως την μετουσίωση τους σε συνολική εισήγηση προς την Κυβέρνηση.
Όμως, από τις πιο μεγάλες αστοχίες που σημειώθηκαν και μάλιστα φαίνεται πως επικοινωνιακά προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, αφορούσαν στις αποφάσεις για τα σχολεία. Η συγκεκριμένη απόφαση για το πρόσφατο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, δεν ήταν ομόφωνη καθώς φαίνεται να υπερίσχυσε η πλειοψηφία δηλαδή η θετική ψήφος του 60%-70% των συμμετεχόντων.Όμως αυτό που διατυπώνεται ακόμη πιο έντονα: “Είναι σίγουρο πως όταν όλο αυτό τελειώσει θα υπάρχουν εκείνοι που θα λένε: εγώ τα είχα πει αλλά ποιος άκουγε…”
Τα μέλη της Επιτροπής

1. Βατόπουλος Αλκιβιάδης, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ.
2. Γαργαλιάνος Παναγιώτης, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.
3. Γιαμαρέλλου Ελένη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.
4. Γώγος Χαράλαμπος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Παν/μίου Πατρών.
5. Δαϊκος Γεώργιος Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.
6. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
7. Ζαούτης Θεοκλής, Καθηγητής Παιδιατρικής & Επιδημιολογίας – University of Pennsylvania – School of Medicine.
8. Καραϊσκου Αγγελική, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ».
9. Λάγιου Παγώνα, Παθολόγος, Καθηγήτρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard, ΗΠΑ.
10. Λαζανάς Μάριος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS.
11. Λουρίδα Αθανασία, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ – Α΄ Παιδιατρική Κλινική Γ.Ν.Π. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
12. Μαγιορκίνης Γκίκας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορονοϊού 2019-nCoV.
13. Μεντής Ανδρέας, Διευθυντής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Ε.Ι. PASTEUR.
14. Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ (πρώην ΕΣΔΥ.)
15. Παπαευαγγέλου Βασιλική, Καθηγήτρια Γ΄ Παιδιατρικής, Γ.Ν.Θ. «ΑΤΤΙΚΟΝ».
16. Παππά – Κονιδάρη Άννα, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Διευθύντρια Α΄ Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών & Αιμορραγικών Πυρετών.
17. Σαρόγλου Γεώργιος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Ανωτάτης Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, τέως Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ.
18. Σύψας Νικόλαος, Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.
19. Τολούμης Γεώργιος, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ.
20. Τσακρής Αθανάσιος, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.
21. Τσιόδρας Σωτήριος, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος.
22. Τσολιά Μαρία, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ.
23. Χατζηγεωργίου Δημήτριος, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας.
24. Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, Καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας, Τμήμα ιατρικής, Παν/μιο Θεσσαλίας.
25. Κοτανίδου Αναστασία, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.
26. Ζακυνθινός Σπυρίδων, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
27. Σύψα Βασιλική – Αναστασία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
28. Παρασκευής Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας –Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
29. Γκίκας Αχιλλέας, Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας Μολυσματικών Ασθενειών, Πρόεδρος Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
30. Θηραίος Ελευθέριος, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Βάρης.
31. Μαριόλης Ανάργυρος, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) -Δεδομένα έως 22 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική κατανομή των 1.498 κρουσμάτων covid-19

H γεωγραφική κατανομή των 1.498 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

– 22 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 218 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 305 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. ‘Αρτας

– 28 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 47 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 36 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 28 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 29 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 23 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 51 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 84 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

– 23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

– 79 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

– 61 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

– 50 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 57 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 80 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Αρθρογράφος