Οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στην Θράκη παρά τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. (video)

23 Νοεμβρίου 202021:55

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην Ελληνική Θράκη γνωρίζει νέες απροσδόκητες διαστάσεις κάτι που επιβεβαιώνεται και σε μικροκλίμακα από τις αναφορές στο αστυνομικό δελτίο σύμφωνα με το οποίο συνελήφθη ακόμη ένας αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 9 λαθρομετανάστες.

Συνελήφθη χθες (22-11-2020) το μεσημέρι, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Ωστόσο μία περίηγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας δείχνει ότι ακόμη και σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας και διαρκών ελέγχων με τους Έλληνες να υποχρεούνται να δικαιολογήσουν την παρουσία τους εκτός σπιτιού με έγγραφα ή SMS, αλλά οι λαθρομετανάστες εισέρχονται ανενόχλητοι στον Έβρο και κατευθύνονται προς την ενδοχώρα.

Σε 2 βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube, ένα από το χωριό Μεγάλο Δέρειο και ένα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, οι λαθρομετανάστες κατά ομάδες κινούνται σε επαρχιακό δρόμο ή σε κεντρική αρτηρία ανενόχλητοι.

Στο βίντεο από το Μεγάλο Δέρειο, μια ομάδα άνω των 10 ατόμων κινείται μέσα στο χωριό. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν σε τοπικές ιστοσελίδες ότι άλλες 10 ομάδες τουλάχιστον, δηλαδή πάνω από 50 λαθρομετανάστες, πέρασαν αυτές τις ώρες από το χωριό τους.

 

Στο δεύτερο βίντεο από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, αλλοδαποί επίσης κινούνται στους άδειους από αυτοκίνητα και πολίτες δρόμους της πόλης, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τηρούν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Αρθρογράφος