Η κ. Έλενα Ράπτη μοιράζεται μαζί μας «Το μυστικό της Νίκης» (video)

17 Φεβρουαρίου 202108:45

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ενημερώνει για το τραγούδι «Το μυστικό της Νίκης» από την ομώνυμη ιστορία κινουμένων σχεδίων, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» έχει στόχο μέσα από τους  στίχους των τραγουδιών που επενδύουν μουσικά τα animationvideos, να περάσει όλα τα χρήσιμα μηνύματα στα παιδιά, με απλό και κατανοητό τρόπο.

«Το μυστικό της Νίκης» είναι ένα από τα τραγούδια της πρώτης ιστορίας κινουμένων σχεδίων, η οποία έχει ως πρωταγωνίστρια μία μαθήτρια του δημοτικού, τη Νίκη, που πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από πρόσωπο που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον της (στενό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό).

Το τραγούδι περιγράφει τον τρόπο που ο θύτης πλησιάζει όλο και περισσότερο τη Νίκη, αλλά και το σημείο που η Νίκη, ενημερωμένη όπως πρέπει να είναι κάθε παιδί, αντιδρά και σταματά τον άνθρωπο που την απειλεί.

Ενημέρωση και γνώση για το ποιο μυστικό είναι καλό και ποιο είναι κακό χτίζουν ένα τείχος προστασίας απέναντι στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

 

Αρθρογράφος