Η υποκρίτρια Τσιγδέμ Ασάφογλου εμπαίζει τις γυναίκες της Μειονότητας

8 Μαρτίου 202423:02

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την ίδια στιγμή που η ετεροπροσδιοριζόμενη Πρόεδρος του ακροδεξιού , ισλαμοφασιστικού ΚΙΕΦ/DEB δημοσιοποιεί δηλώσεις και συμμετοχές σε διαδηλώσεις με Εγκαθέτους και συνεργούς αυτών, αλλά δεν τολμά να πει λέξη για τα όσα συμβαίνουν στην “Μητέρα-Πατρίδα” (της) Τουρκία.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου , βραβευθείσα και από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, δήλωσε σήμερα:

“Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ή Διεθνής Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας έχει εξαιρετικά σημαντική θέση στον σημερινό κόσμο. Γνωρίζουμε ότι όταν λέμε γυναίκα, μιλάμε για ένα στοιχείο που δίνει νόημα στη ζωή. Ενώ η εξέλιξη των γυναικών αποτελεί όρο κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν είναι ζήτημα που ενδιαφέρει μόνο τις γυναίκες. Είναι ο μόνος τρόπος για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης, δίκαιης και ανεπτυγμένης κοινωνίας και αποτελεί προϋπόθεση για την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι δυναμική γυναίκα σημαίνει δυναμική ανθρωπότητα και κάθε άτομο θα πρέπει να καταβάλει προσπάθεια γι’ αυτό. Προερχόμαστε από μια παράδοση που πιστεύει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες είναι δύο ίσα μισά ενός συνόλου. Ως άνθρωποι μιας αντίληψης που έχει ως σύνθημα τη δικαιοσύνη μεταξύ των δύο φύλων, πιστεύουμε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες θα οικοδομήσουν τη γη μαζί με αμοιβαία δικαιοσύνη και ισονομία και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Με την ελπίδα και την ανυπομονησία ότι οι γυναίκες μας θα είναι ισχυρότερες και θα έχουν φωνή σε κάθε τομέα, συγχαίρω ειλικρινά όλες τις γυναίκες του κόσμου για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ξεχνά, αποσιωπά ή αποκρύπτει όμως, ότι στην γειτονική Τουρκία, για τα συμφέροντα της οποίας αγωνίζεται η Τσιγδέμ Ασάφογλου στην Ελλάδα ισχύουν τα ακόλουθα:

  • 1.Με την πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας, το 2021 να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, το πρώτο νομικά δεσμευτικό διεθνές κείμενο για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η συνεχής απομάκρυνση της γειτονικής χώρας από τις ευρωπαϊκές αξίες αλλά και το διεθνές δίκαιο.Η προστασία και η προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών και η ισότητα των φύλων βρίσκονται στο επίκεντρο του κεκτημένου και των αξιών της ΕΕ.
  • 2. Το 2023 το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας ενέκρινε την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Η απόφαση είχε προκαλέσει γενική καταδίκη από όλο τον κόσμο, και παράλληλα είχε πυροδοτήσει πανεθνικές διαδηλώσεις στη χώρα.
  • 3. Πολλές Τουρκάλες θεωρούν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένες μεταξύ θρησκείας και πατριαρχίας. Έρευνα του σοσιαλδημοκρατικού ιδρύματος SODEV, με την υποστήριξη του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στην Τουρκία, καταλήγει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Το 60% των γυναικών στην Τουρκία δηλώνουν μάλλον δυστυχισμένες με τη ζωή τους στη χώρα.Την ίδια ώρα το 80% των γυναικών δεν νιώθουν ασφαλείς όταν κυκλοφορούν νύχτα στους δρόμους. Τρεις στις τέσσερεις αναφέρουν ως σημαντικότερα προβλήματα τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία κατά των γυναικών. Σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες είτε μένουν ατιμώρητοι, είτε την «γλιτώνουν» με ελαφριές ποινές.
  • 4. Το 2023, πλατφόρμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, η συλλογικότητα https://kadincinayetlerinidurduracagiz.net/ («Θα σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες», , καταμέτρησε 315 δολοφονίες γυναικών —το 65% δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του— και άλλους 248 «ύποπτους» θανάτους, που χαρακτηρίστηκαν «αυτοκτονίες» από τις αρχές, αλλά φεμινιστικές οργανώσεις απέδωσαν σε τρίτους, τονίζοντας την ύποπτη αύξηση των θανάτων γυναικών που έπεσαν από διαμερίσματα πολυκατοικιών.
  • 5.ΜΚΟ τονίζουν ότι «σε δεκαπέντε χρόνια, η μοναδική χρονιά που μειώθηκε ο αριθμός των γυναικοκτονιών ήταν το 2011, η χρονιά που υιοθετήθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».
  • 6. Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ για το 2014, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική βία, σεξουαλική βία, ή και τις δύο μορφές βίας από την ηλικία των 15 ετών και έπειτα. Το 55% των γυναικών έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μία ή περισσότερες μορφές σεξουαλικής παρενόχληση, ενώ το 11% έχει υποστεί ψηφιακή παρενόχληση. Μία στις είκοσι έχει βιαστεί.
  • 7. Έμφυλη βία και παρενόχληση, ανελευθερία, πατριαρχία, απουσία ελπίδας για το μέλλον, διακρίσεις και ανισότητα στον επαγγελματικό χώρο. Είναι οι κύριοι παράγοντες που κάνουν το 60,3% των γυναικών της Τουρκίας να δηλώνουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δυστυχισμένες όπως καταδεικνύει έρευνα του τουρκικού Ιδρύματος Σοσιαλδημοκρατίας (SODEV) σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία του γερμανικού ιδρύματος Friedrich Ebert στην Τουρκία. Ένα εκ των πλέον δυσοίωνων στοιχείων της έρευνας είναι το μεγάλο ποσοστό των νεότερων γυναικών που νιώθουν απελπισία. Το 72,5% των γυναικών της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών δηλώνει ότι αδυνατεί να κάνει όνειρα για το μέλλον.Η βία, η σεξουαλική παρενόχληση, η ανισότητα στον επαγγελματικό τομέα και η απλήρωτη οικιακή εργασία στην οποία επί της ουσίας πολλές είναι «καταδικασμένες» προβάλλουν μεταξύ των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της Τουρκίας σήμερα. Το 76,8% των γυναικών που συμμετείχαν στις συνεντεύξεις πιστεύουν ότι η βία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των γυναικών, και ακολουθεί με 75,1% η παρενόχληση.

Σήμερα , αύριο οι Εγκάθετοι και οι Παρακρατικοί θα επιχειρήσουν να εργαλειοποιήσουν την “Ημέρα της Γυναίκας”.

  • Δεν θα μας πουν τίποτα όμως, για τα εμπόδια που συσσωρεύονται και αλληλοδιαπλέκονται αφήνοντας την μειονοτική υπαγωγή, την κοινωνική τάξη, το φύλο και τις παραδόσεις να διασφαλίσουν την διαιώνιση της “πολυπολιτισμικής μιζέριας”, της αυτοϋποτίμησης της γυναίκας και της επανάληψης στερεοτύπων, ενδεχομένως και με την βοήθεια αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων που τα χορηγούν αφειδώς γιατροί και φαρμακοποιοί (κάποιοι εκ των οποίων είναι και βουλευτές).
  • Δεν θα μας πουν τίποτα για την κοινωνική απελευθέρωση και την πολιτική χειραφέτηση της Μειονότητας.
  • Δεν θα μας πουν τίποτα για την έμφυλη βία, για τις γυναικοκτονίες, για την ενδοοικογενειακή βία…
  • Δεν θα μας πουν τίποτα για το πώς περιορίζονται οι γυναίκες της Μειονότητας από τα σχολικά τους χρόνια ούτε για τις περιπτώσεις παιδοφιλίας από τους ψευδοιμάμηδες και παραθρησκευτικούς εγκαθέτους….
  • Και σε τελική ανάλυση θα κλείσουν και τα μάτια για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Μεινότητας που αισθάνεται ή συμπεριφέρεται ως γυναίκα!!

Το υποκριτικό ενδιαφέρον του τουρκικού παρακράτους για τις “γυναίκες της Μειονότητας”

Τί δεν μας είπαν οι “επώνυμες γυναίκες” της Μειονότητας

Ισλαμιστές, ρατσιστές και παιδεραστές κατασυκοφαντούν τον Ελληνικό Στρατό και απειλούν τους Θρακιώτες – Θα αντιδράσει κανείς;

 

Αρθρογράφος