Το υποκριτικό ενδιαφέρον του τουρκικού παρακράτους για τις “γυναίκες της Μειονότητας”

23 Νοεμβρίου 202207:30

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ενδιαφέρον προκάλεσε η ανακοίνωση της παρακρατικής δομής της παραμουφτείας στην Ξάνθη, σύμφωνα με την οποία η Πρόεδρος του ΚΙΕΦ/DEB κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου, η Επίτιμη Πρόεδρος κ. Ισίκ Σαδίκ και η γγ του παραμουφτη κ. Εμινέ Παλαζλή θα απευθυνθούν με ομιλίες στις γυναίκες της Πάχνης, των Μελιβοίων και των Κιμμερίων στα πλαίσια ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις γυναίκες. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης η παρακρατική δομή της παραμουφτείας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Μειονότητας του ΣΕΜ.

Πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση της παραμουφτείας , με την πρώτη να έχει ως θέμα “την ανατροφή των παιδιών στο Ισλάμ” καθώς και θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος με την συμμετοχή των ομιλητριών κκ Hülya Giritli , Münevver Ago που απευθύνθηκαν σε γυναίκες της περιοχής.

Απορίας άξιον ,βεβαίως, το τί έχουν να πουν στις γυναίκες της Μειονότητας μία ετεροπροσδιοριζόμενη Πρόεδρος ενός ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού μορφήματος που βρίσκεται στην κορυφή των μηχανισμών του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη και η χήρα Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ που τελεί υπό την πλήρη προστασία του τουρκικού Κράτους από το οποίο κι εμφανώς βιοπορίζεται οικογενειακώς.

Οι κκ Τσιγδέμ Ασάφολγου και Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ δεν έχουν σχέση με την καθημερινότητα της Μειονότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους της περιορισμένης απήχητης του ακροδεξιού και ισλαμοφασιστικού ΚΙΕΦ στην τοπική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, κάτι που προβληματίζει την Άγκυρα.

Η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου , απόφοιτη του ΑΠΘ ( όπως άλλωστε κι άλλοι συνομήλικοί της από την μειονότητα), ανατραφείσα εντός του αστικού ιστού, ανήκει στο 25% των γυναικών της που διαθέτει ανώτερη εκπαίδευση.Αξιοσημείωτο το ότι είναι αργόμισθη κι έχει οικογενειακά εισοδήματα από την πολιτική και παραπολιτική δράση της , κατηγορώντας την Χώρα στην οποία ζεί. Αυτό την φέρνει σε μία σιωπηλή αντιπαλότητα με τις γυναίκες εκείνες που μεγαλώνοντας στο μη αστικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν ένα διαφορετικό πρότυπο ζωής που το διέπουν έμφυλες πολιτικές διαφορετικές από αυτές που ισχύουν στον σύγχρονο κόσμο.Ταυτόχρονα, αυτό την καθιστά ανεπαρκή να αντιληφθει την θέση της γυναίκας στην μειονότητα σήμερα που σε ποσοστό 30% αναγκάζεται να εγκαταλείψει την υποχρεωτική εκπαίδευση, θύματα μιας μαθητικής διαρροής που συνδέεται με την κοινωνική, πολιτική και οικονομική δομή της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με στατιστικές μελέτες προκύπτει ότι το 92% των μουσουλμάνων γυναικών, που ζουν και εργάζονται κυρίως στην ύπαιθρο είναι αναλφάβητες.

Τσιγδέμ Ασάφογλου: Η PR Manager της Γενιάς Χ του ΚΙΕΦ

Η χήρα κ. Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ , από την άλλη, τιμώμενο πρόσωπο σε πλείστες εκδηλώσεις του επίσημου τουρκικού κράτους αλλα και του τουρκικού παρακράτους, κατά καιρούς λαμβάνει και διάφορα βραβεία ως “Μητέρας της Χρονιάς” και απολαμβάνει οικογενειακά πολλούς τιμητικούς τίτλους και την υποστήριξη οικονομική ηθική και με κάθε τρόπο της κυβέρνησης Ερντογάν, με αντάλλαγμα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι (δήθεν) καταπιέζει την (τουρκική) μειονότητα.. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν έχει αναλάβει καμία δράση για τα παιδιά της μειονότητας παρά μόνον πραγματοποιεί συμβολικές εμφανίσεις με πολιτικό κι ακροδεξιό εθνικιστικό πρόσημο. Η χήρα κ. Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ δεν παραλείπει να τονίζει ότι “η χώρα μας Τουρκία, η οποία είναι το εγγυητικό κράτος και πατρίδα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης., γνωρίζουμε ότι είναι πάντα μαζί μας με το κράτος και το έθνος, και κοιτάζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση”.

Ο χορηγός του Πανθρακικού ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Πολύ περισσότερο δεν μπορούν ν’ανακόψουν την προσπάθεια της χειραφέτησης που συντελείται ιδιαίτερα στις νέες γενιές όπου οι διάστημα είκοσι ετών, από το 1997 ως το 2018, έχουν αποφοιτήσει από τα ελληνικά ΑΕΙ εκατοντάδες μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, κυρίως από τα παιδαγωγικά τμήματα ειδικά από το ΔΠΘ ενώ βρίσκονται ήδη στην αγορά εργασίας 34 δικηγόροι, 15 γιατροί, 12 πολιτικοί μηχανικοί και 11 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ενώ οι γυναίκες- πτυχιούχοι-μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας είναι περισσότερες από τους άρρενες (βλ. Ευ. Στυλιανίδου: «Η ελληνική πολιτεία στηρίζει τα παιδιά της μειονότητας»).

Να υπενθυμίσουμε ότι το μειονοτικό ιερατείο είχε ενοχληθεί από την συμβολικού χαρακτήρα προσέγγιση της ΠτΔ προς την κοινωνία των πολιτών και των γυναικών της Μειονότητας συναντώντας εκπροσώπους τους στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Όσον αφορά τον υπογράφοντα η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι η Νο1 εκ των 17 που υπέγραψαν “φετβά” για την φίμωσή του, την επαγγελματική, ηθική και φυσική εξόντωσή του ενώ ο υιός Λεβέντ Σαδίκ συχνά πυκνά στέλνει εξώδικα και διαμαρτύρεται για την κριτική που του ασκείται.

Επιπλέον η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου ας μας ενημερώσει για το ποιός ευθύνεται γι α την μαζική δηλητηρίαση 300 και πλέον ατόμων σε εκδήλωση στον Δήμο Αρριανών όπου βρισκόταν και αυτή αλλά προτίμησε να απολαύσει τα εδέσματα παρακείμενου εστιατορίου. Επίσης να μας πει που βρίσκονταν την περίοδο της πανδημίας οι κκ Τσιγδέμ Ασάφογλου και Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ όταν το θανατικό απλωνόταν παντού.

Προξενείο, “Ψευδομουφτής” και Ριντβάν Αμέτ “δηλητηριάζουν” την Μειονότητα…

Αρθρογράφος