Οι Εγκάθετοι στήνουν παράλληλες δομές υγείας στην Θράκη

4 Δεκεμβρίου 202319:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Εκδήλωση πραγματοποίησε ο διοικούμενος από τουρκόφρονες Εγκαθέτους και Παρακρατικούς ΣΕΜ ( γνωστός και ως Σύλλογος Ανώτατης Εκπαίδευσης της Μειονότητας Δυτικής Θράκης- BTAYTD) με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση-ομιλία με τίτλο “Έχουμε επίγνωση της αναπηρίας;” πραγματοποιήθηκε στον χώρο της παράνομης ΤΕΝΚ στην Κομοτηνή, την Κυριακή 3/12/2023 με ώρα έναρξης τις 17.30 και συμμετείχαν η καλεσμένη από την Τουρκία ειδικός υγείας κ. Yeşim Fazlıoğlu, καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης, το στέλεχοςτου ακροδεξιού εθνικιστικού και ισλαμοφασιστικού ΚΙΕΦ/DEB κ. Burak Adil ιδιοκτήτης κέντρου ειδικής αγωγής στην Κομοτηνή, ο ειδικός ψυχολόγος κ. Koray Bağdatlı και η λογοθεραπεύτρια κ. Ayşe Şerif .

Τους ομιλητές προλόγισε ο Εγκάθετος Πρόεδρος του ΣΕΜ κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή ενώ στο ακροατήριο διακρίνονται οι γνωστοί Εγκάθετοι και ετεροπροσδιοριζόμενοι παρακρατικοί Προξενικοί, όπως: Çiğdem Asafoğlu, Sedat Hasan, Sadık Sadık.

Οι ως άνω αναφερθέντες, αντιθέτως, δεν συμμετείχαν σε καμία από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Θράκη για την Ημέρα των ΑμεΑ ενώ δεν παρέστησαν ούτε στην ενημερωτική ημερίδα που διεξήχθη στην πλατεία της Κομοτηνής το πρωΐ της Κυριακής (ίσως γιατί έδωσε το δυναμικό παρον η ΔΕΜΠ Κομοτηνής και ο κ. Σελήμ Ισά).

Είναι εμφανές ότι καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για να δημιουργηθεί η αίσθηση σε τμήμα της Μειονότητας , ότι και για θέματα αναπηρίας όλα πρέπει να περνούν από το Προξενείο και τους Εγκαθέτους.

Η ανοχή που δειχνει στις παραπάνω πρακτικές η Ελληνική Πολιτεία και οι εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, εκπέμπουν λάθος μηνύματα στον Λαό της Μειονότητας και δημιουργούν προεγγραφές για δυσοίωνες μελλοντικές εξελίξεις .

Παραθέτουμε κι ορισμένα χαρακτηριστικά κείμενά μας που αναφέρονται στο σχέδιο εγκαθίδρυσης και παραλλήλων δομών υγείας στην Θράκη, από το τουρκικό παρακράτος:

Ποιός θα σταματήσει τα “ανθυγιεινά παιχνίδια” των τουρκοφρόνων της Θράκης;

“Ιατρικός τουρισμός” ή ιατρική περίθαλψη; – Παιχνίδια τουρκικής προπαγάνδας με την υγεία – Σοβαρές επιπλοκές αντιμετώπισαν ασθενείς που χειρουργήθηκαν σε Ανδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

“Σχέδιο Παράλληλων Δομών Υγείας” στη Θράκη: Τα τρία ατοπήματα του Χακάν Τσαβούσογλου!

 

Σε εκδήλωση εργαλειοποίησης ΑμεΑ από παρακρατική δομή συμμετείχε και ο Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

Αρθρογράφος