“Ιατρικός τουρισμός” ή ιατρική περίθαλψη; – Παιχνίδια τουρκικής προπαγάνδας με την υγεία – Σοβαρές επιπλοκές αντιμετώπισαν ασθενείς που χειρουργήθηκαν σε Ανδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

31 Ιουλίου 201409:01

Οι αναγνώστες του  KomotiniPress  (αλλά και άλλων ελληνικών μέσων ενημέρωσης) συχνά διαβάζουν τις δηλώσεις αξιωματούχων της Τουρκίας καθώς και του Υπουργού Υγείας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου σχετικά με τις δυνατότητες παροχής ιατρικών υπηρεσιών που διαθέτει η γείτονα χώρα  (βλ δηλώσεις ΕΔΩ κι ΕΔΩ) .

Παράλληλα πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλούν για γραφεία προώθησης ασθενών από τη χώρα μας σε Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στην Τουρκία (παράλια, Ανδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη).

Εδώ κι αρκετό καιρό φθάνουν πληροφορίες στο  KomotiniPress για επιπλοκές που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που χειρουργήθηκαν ή νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία της Τουρκίας τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν γιατροί της Κομοτηνής άμεσα αφού η απόσταση και η μετάβαση στην Τουρκία καθίστανται απαγορευτικές για τον ασθενή.

Αν εξαιρέσουμε περιπτώσεις αισθητικών επεμβάσεων , σοβαρά χειρουργικά περιστατικά ή διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με πρακτικές “ιατρικού τουρισμού”. Το περιστασιακό μικρό κόστος υπερπολλαπλασιάζεται από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις και την αδυναμία επαφής θεράποντος ιατρού και ασθενούς για να μην μιλήσουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Επιπλέον , το κόστος μιας επέμβασης στα διεθνώς αναγνωρισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (με μόλις 2 ώρες διαδρομή μέσω Εγνατίας)  καλύπτουν και τις ανάγκες εκείνων των ασθενών που επιλέγουν την ιδιωτική ιατρική περίθαλψη με το ίδιο σχεδόν κόστος και μηδενικό κίνδυνο σε σύγκριση με αυτόν που διατρέχουν πηγαίνονται Κωσταντινούπολη η Ανδριανούπολη χωρίς τη δυνατότητα μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

Η Ελληνική Πολιτεία και τα όργανά της καλούνται να παρέμβουν τουλάχιστον σε επίπεδο ενημέρωσης των συμπολιτών μας ενώ παράλληλα πρέπει να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ τις ακριτικές περιοχές με νοσηλευτικό προσωπικό και εξειδικευμένους ιατρούς.

Την ώρα που ο τομέας της Υγείας και το κοινωνικό κράτος αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιούργησε το μνημόνιο η Άγκυρα, αργά και μεθοδικά, υφαίνει ιστό πολλαπλών εξαρτήσεων στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Οικονομία, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό δημιουργώντας τις συνθήκες μιας μελλοντικής «αφομοίωσης» της ελληνικής κοινωνίας από το άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα γειτονικό κράτος με τη βοήθεια , βεβαίως, και ορισμένων μέσων ενημέρωσης που σκοπίμως υποβαθμίζουν το ρόλο και τη σημασία του ελληνικού ιατρικού συστήματος.

 

 

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr