Σε εκδήλωση εργαλειοποίησης ΑμεΑ από παρακρατική δομή συμμετείχε και ο Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

4 Ιουνίου 202311:20

Δεν είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται τον βουλευτή του που συναναστρέφεται με τις παρακρατικές δομές του Προξενείου. Το ίδιο ακριβώς πράττει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μπουρχάν Μπαράν, ψυχίατρος Ξάνθης.

Στις 3/6/2023 συμμετείχε σε εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης για θέματα ειδικής αγωγής με την παρουσία επισκεπτών από Τουρκία, εκπροσώπων του τοπικού μειονοτικού παραϊερατείου και του Τούρκου Προξένου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του BTYAD του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ξάνθης με θέμα «Ευτυχισμένη Ζωή Χωρίς Εμπόδια»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο ιδιαίτερα γνωστός ο ομιλητής ο Αναπληρωτής Διευθυντής Οικογενειακών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κωνσταντινούπολης με εμπειρία σε θέματα ειδικής αγωγής, ο κ. Halis Kuralay  του οποίου το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο, προλόγισε ο Τούρκος Πρόεδρος ΡΤ Ερντογάν. Επίσης συμμετείχε και ο καθ.Δρ. Mithat Eser από την Σχολή Ισλαμικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Konya Selçuk

Για την υποκρισία των ψευδοανθρωπιστών των παρακρατικών δομών έχουμε γράψει αρκετές φορές. Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι η υποκρισία ενός διακεκριμένου ψυχιάτρου και ενός παθολόγου (όπως ο Πρόεδρος του ΣΕΜ) σε ζητήματα όπου η θεοκρατική προσέγγιση και η παντοδυναμική καταφυγή του Πολιτικού Ισλάμ δεν συνίστανται για την αντιμετώπιση αναπηριών και συνδρόμων.

Μα είναι δυνατόν Έλληνες Γιατροί να δέχονται τα όσα λέει ο κ. Mithat Eser;Αντιγράφουμε από το οπισθόφυλλο του βιβλίου του:

Στην εποχή που ζούσε ο Προφήτης μας (saas), είχε φίλους που είχαν την τιμή να τον δουν και να είναι μαζί του. Κάποιοι από αυτούς ήταν ανάπηροι. Έζησαν σε μια περίοδο όπου τα άτομα με αναπηρίες δεν εκτιμούνταν ούτε θεωρούνταν ως ανθρώπινα όντα. Ήταν όμως τυχεροί γιατί ο Hz. Πίστευαν στον Προφήτη. Ο αγαπημένος μας Προφήτης υιοθέτησε μια αγέραστη προσέγγιση στα άτομα με ειδικές ανάγκες με το μήνυμα που έλαβε από το Κοράνι. Έχει δείξει και έχει κάνει ζωντανά πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν για τα άτομα με αναπηρία σήμερα. Αυτοί Ήταν οι ανάπηροι φίλοι του Μωάμεθ (α.σ.). Ποιοι ήταν οι ανάπηροι σύντροφοι εκείνη την εποχή; Ποια ήταν τα εμπόδια; Γιατί ήταν ανάπηροι; Πώς ήταν η επικοινωνία μεταξύ του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ και των ανάπηρων; Hz. Πώς βλέπει το Ισλάμ τους ανάπηρους στο πρόσωπο του Προφήτη; Η αναπηρία είναι πεπρωμένο ή θεϊκή τιμωρία; Αυτό το βιβλίο, όπου μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις, αποκαλύπτει την πραγματικότητα των αναπήρων στην εποχή της ευδαιμονίας. Παρουσιάζει ενότητες από μια υποδειγματική γενιά που έζησε τη ζωή της υπό την ηγεσία και την καθοδήγηση του Αγίου Προφήτη, χωρίς να γνωρίζει κανένα εμπόδιο και να ξεπερνά κάθε είδους εμπόδια.
Τα πρόσωπα και τα γεγονότα του βιβλίου θα αποτελέσουν παράδειγμα για κάθε είδους διαδικασίες που μπορούν να βιώσουν τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και οι συγγενείς τους. Θα καλύψει ένα κενό για όλους και θα δημιουργήσει μια ευαισθητοποίηση σχετικά με την αναπηρία. Οι υποδειγματικές ζωές των ΑΜΕΑ σταρ που παρουσιάζονται στους ΑΜΕΑ, στους συγγενείς τους, στους ανάπηρους υποψήφιους, εν ολίγοις, σε όλους τους ανθρώπους, Χζ. Οι σχέσεις του με τον Προφήτη μερικές φορές θα φέρνουν δάκρυα στα μάτια, μερικές φορές θα σε κάνουν να σκεφτείς, αλλά το πιο σημαντικό, θα είναι υποδειγματικές.

   

Αρθρογράφος