Γιατί ο κ. Αλ. Τσίπρας ανέλαβε το βάρος της πολιτικής ευθύνης (του)….

29 Ιουλίου 201811:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αλέξιος Τσίπρας, έκανε δήλωση ανάληψης της «πολιτικής ευθύνης» για την πλημμελή διαχείριση της ανθρωποφάγου πυρκαγιάς πολλοί τον χλεύασαν ή εξοργίσθηκαν με αυτή την κίνησή του…

Εμείς θα σταθούμε στην βεβαίωση-δέσμευση-υπόσχεσή του ότι «η Κυβέρνηση δεν θα αποδράσει»…

Η εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπου εν μέσω μιας εκδήλωσης που είχε οργανώσει το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης στο Μόσταρ , την στιγμή που η Γαλανόλευκη κυμάτιζε πάνω από τον ποταμό Νέρετβα, ανέδειξε έναν τραγικό συμβολισμό…

Ο Ιούλιος είναι ένας τραγικός μήνας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του και ίσως ο Εκατομβαιώνας της 24ης Ιουλίου 2018 αποτελεί την εισαγωγή στο καθαρτήριο τέλος της τραγωδίας της χρεωοκοπίας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 με το απερίσκεπτο Δημοψήφισμα και τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη αρχή των δηλώσεών του με τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κ. Ντένις Σβιντβιτς στο Μόσταρ ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Ελληνικό Λαό με σκυμμένο το κεφάλι, με κατεσταλμένο/μειωμένο λόγο και μία εικόνα ενός υποδραστήριου ανθρώπου με  κύρια χαρακτηριστικά μια διαφαινόμενη ψυχοκινητική επιβράδυνση, νωθρότητα, εκπέμποντας ένα απαθές και καταθλιπτικό συναίσθημα.

Την ίδια στιγμή, τα απεγνωσμένα μηνύματα των εγκλωβισμένων συνανθρώπων μας στη Ραφήνα, στο Μάτι, στο Ν. Βουτζά είχαν ήδη κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,με το τουίτερ να αναδεικνύει το μέγεθος της ανείπωτης και ανθρωποφάγου τραγωδίας.

Η επόμενη δημόσια εμφάνιση του Πρωθυπουργού ήταν στο ΚΕΠΙΧ του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου ο καταβεβλημένος Έλληνας Πρωθυπουργός  υπό το άγρυπνο βλέμμα του επικοινωνιολόγου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπουρνού, έδειξε ότι ήθελε να μάθει περισσότερα για τον εγκλωβισμό πολιτών στο λιμάνι της Ραφήνας-Για την ένταση των ανέμων, για την ανταπόκριση αλλων χωρών της ΅Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια και για την εξέλιξη του φαινομένου… Ακολουθώντας, προφανώς,τις οδηγίες των συνεργατών του ο κ. Αλέξιος Τσίπρας, ανάμεσα στους «άκαπνους» συνεργάτες του με στυλό και ένα μικρό κομμάτι χαρτιού έδειξε να κρατάει σημειώσεις, χωρίς να μπορεί όμως να καταφέρει να γεμίσει το μεγέθους Α5 χαρτί σημειωματαρίου…

Η ολιγόλεπτη εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού το μεσημέρι της 24ης Ιουλίου 2018 με κεντρικό νοηματικό άξονα «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί.Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο.Αλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις.» δείχνει ότι προετοιμαζόταν ο διαχωρισμός της προσωπικότητας του Έλληνα Πρωθυπουργού από τα λάθη των συνεργατών του.

Αυτό έγινε πλήρως αντιληπτό με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πυρκαγιές της Αττικής την 27η Ιουλίόυ 2018 μετά τις εμφανίσεις Καμμένου στις πυρόπληκτες περιοχές και την συνέντευξη τύπου του κ Ν. Τόσκα που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και οργή στην κοινή γνώμη.

Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί, πράγματι, να αποδράσει από τις ευθύνες της και ο κ. Αλέξιος Τσίπρας φαίνεται ότι θα οδηγήσει το κομματικό άρμα μέχρι το τέλος της διαδρομής του κουβαλώντας στη συνείδησή του την Εκατόμβη που προκάλεσαν τα στελέχη της Κυβέρνησής του και η νέα πολιτική ελίτ που αναδείχθηκε στη μνημονιακή Ελλάδα της μεταπολιτικής.

Αποδεχόμενος , όμως, την «πολιτική ευθύνη» των πράξεων του κυβερνητικού του επιτελείου, ίσως ο κ. Αλέξιος Τσίπρας να θέλει να αποτινάξει από πάνω του τις κατηγορίες που του αποδίδει αυτή τη στιγμή η κοινή γνώμη η οποία μιλά για σύμπτωμα αφέλειας, εγκληματικής αμέλειας και επικίνδυνης ανεπάρκειας..

Ίσως, ο κ. Αλέξιος Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι  η καθημαγμένη Ελλάδα δεν ανέχεται πλέον τις σκανδαλώδεις πρακτικές εξαπάτησης των πολιτών με μετάθεση των ευθυνών σε άλλο χωρόχρονο και διάσταση βάζοντας στο κάδρο της συνυπευθυνότητας όλο το πολιτικό κεφάλαιο της Χώρας.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας αντελήφθη το λάθος  που διέπραξε με την σιωπή του, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες των συνεργατών του οι οποίοι  ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΥΒΡΗ προσπαθώντας να μας πείσουν ότι για την τραγωδία φταίνε πυρομανείς οικοπεδοφάγοι, ξένοι πράκτορες, ο Θεός ο ίδιος, η κλιματική αλλαγή, ο ΣΚΑΪ!

Ο κ. Αλέξιος Τσίπρας ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και αντί για το τηλεοπτικό ανούσιο σώου ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: «Πόσους νεκρούς και πόσους αγνοούμενος έχουμε, πώς θα σώσουμε τους εγκλωβισμένους»;

Αυτό ίσως το κατάλαβε έστω και αργά ο Έλληνας Πρωθυπουργός και αυτό ίσως σημαίνει ότι ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Στην παρούσα ιστορική φάση η Ελλάδα έχει ανάγκη από Ηγεσία που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καταστάσεων και επιβάλλεται να αναπροσαρμοσθεί η αντίληψη της πολιτικής ελίτ για την διαχείριση της εξουσίας αλλά και του τρόπου διακυβέρνησης.

Αρθρογράφος