Για “βαποράκι του προξενείου” καταγγέλεται Έλληνας βουλευτής από τον κ. Σελήμ Ισά

31 Μαΐου 202212:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε έναν μακρινό δημοσιογραφικό χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2012, είχαμε αναφερθεί στην σύσταση μίας νέας υπηρεσίας του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών με έδρα την Αδριανούπολη. Σύμφωνα με τις, τότε, εκτιμήσεις του γράφοντος, επρόκειτο για το νέο διπλωματικό στρατηγείο της Τουρκίας που ως αποστολή είχε τον συντονισμό των κρατικών φορέων που ασχολούνται με τη διείσδυση στα Βαλκάνια.

Είχαμε, επίσης, επισημάνει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί υποστηρικτικά στην δράση ανθελληνικών μηχανισμών με σημεία αναφοράς πρακτικών στα εκπαιδευτικά θέματα, την αναγνώριση τουρκικής εθνοτικής ταυτότητας σε μέλη άλλων μειονοτήτων (Πομάκοι Ρομά), την εκλογή (ψευδο) μουφτήδων, τα βακούφια , στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, στη χρήση τουρκικής γλώσσας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην ενίσχυση των μειονοτικών σχολείων κτλ..

Η Αδριανούπολη, μέχρι και σήμερα, αποτελεί τον χώρο συναλλαγών και συνδιαλλαγής τουρκοφρόνων ή/και τουρκοφίλων που πλαισιώνουν την δράση της «υπόγειας διπλωματίας» όπως αυτή που ασκούν οι εκπρόσωποι του πολιτικού ισλάμ, η Ατυπη Συμβουλευτική Επιτροπή, ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Δυτικοθρακιωτών στην Κωνσταντινούπολη και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, που κινείται σε διεθνές επίπεδο.

Το 2019 προχωρήσαμε σε μία εννοιολογική αποσαφήνιση του όρου “τουρκική παρεμβατικότητα στα Βαλκάνια” προκειμένου να αναδείξουμε εκ νέου τον τον πυρήνα μιας μακρόπνοης πολιτικής ανάδειξης και προβολής της Τουρκίας ως υποστηρικτή και τελικά «προστάτη» όλων των μουσουλμάνων των Βαλκανίων, στην πορεία και των υπολοίπων «αδελφών» τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ό,τι κι αν λέγαμε, όμως, ήταν μάταιο αφού η αθηνοκεντρική θεώρηση της θρακικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με τις σκοπιμότητες του τοπικού πολιτικού δυναμικού δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση των κεντρικών επιλογών. Ωστόσο, εμείς που μένουμε Θράκη γνωρίζουμε καλύτερα!!!

Η Κυριακή 29 Μαΐου 2022 μας επεφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη: Σε ένα πληκτικό (για τον γράφοντα) κείμενο στο εμβληματικό ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, με αναφορές στον ” καθημερινό αθέατο «πόλεμο» Αθήνας και Αγκυρας στη Θράκη, με τις μαρτυρίες των κατοίκων για τις πιέσεις που δέχονται, τα παρασχολεία μαθημάτων ακραίου Ισλάμ και την υπόγεια δράση του τουρκικού προξενείου” διαβάσαμε κάτι μοναδικό (αν και όχι άγνωστο για εμάς): ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ κ. ΣΕΛΗΜ ΙΣΑ (Προέδρου της ΔΕΜΠ Κομοτηνής) ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΜΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Πέρα από τα γνωστά ότι στη μειονότητα ασκείται πίεση από την Τουρκία, καταγράφεται μια σοβαρότατη καταγγελία από τον πρόεδρο της ΔΕΜΠ που είναι επίσημα διορισμένος στη θέση του από το Υπουργείο Παιδείας και άρα η δήλωση ΥΠΕΧΕΙ ΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

Ο ίδιος ο κ. ΣΕΛΗΜ ΙΣΑ αποκαλύπτει ότι δέχθηκε πρόταση χρηματισμού από ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ μουσουλμάνο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου ώστε να πάρει χρήματα προφανώς από την Τουρκία για να πάψει να εργάζεται πάνω στα ζητήματα των Βακουφίων και της διαχείρισης των περιουσιών τους. Κατ’επέκταση ο ίδιος ο κ. ΣΕΛΗΜ ΙΣΑ αποκαλύπτει ότι ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ.

Σχετικά με τα δημοσιογραφικώς δημοσιοποιηθέντα και καταγγελθέντα στον παρόντα χρόνο, εμείς στην Hellas Press Media, τα είχαμε επισημάνει και προβλέψει σχεδόν μία δεκαετία πριν. Ειδικά για την περίπτωση του κ. Σελήμ Ισάμ η δημοσιογραφική έρευνα παραπέμπει στις διεργασίες που συντελούνταν από εξωχώρια κέντρα ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ την διετία 2013-2015.

Υπάρχει κρυφή ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη;

Εκ των ανωτέρω,λοιπόν, οφείλουμε να καταγράψουμε τα ακόλουθα αναλυτικά ερωτήματα και συμπεράσματα:

Υ.Γ. Γι’αυτό άραγε τολμούν να απειλούν Έλληνα Δημοσιογράφο με ποινή θανάτου, επειδή νομίζουν ότι ελέγχουν , ενδεχομένως, επίορκους κρατικούς λειτουργούς;

Τα “μαχητικά της Άγκυρας” έφτασαν στην Κομοτηνή και απειλούν βουλευτές και δημοσιογράφους

Αρθρογράφος