Ο “θρησκευτικός τουρισμός” του Προξένου στα Πομακοχώρια της Ροδόπης

27 Μαΐου 202215:32

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο κείμενό μας “είναι εμφανές, πλέον, ότι το τουρκικό παρακράτος μέσω του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ελέγξει δύο στρατηγικούς δήμους της Ροδόπης (Ίασμο, Αρριανά) και να εκλέξει έναν απολύτως ελεγχόμενο βουλευτή (Φερχάτ Οζγκιούρ) εκβιάζοντας ενδεχομένως την εκλογή ενός δεύτερου μέσω από τους μηχανισμούς ελεγχόμενης ψηφοδοσίας των προξενικών μηχανισμών.Εκ του παραλλήλου, με την στήριξη που παρέχει σε ορισμένους επωνύμους της μειονότητας , δημιουργεί προσδοκίες στα μέλη της μειονοτικής Generation X για ανάλογη εξέλιξη.Ίσως , γι’αυτό συνωστίζονται όλοι σε ένα τραπέζι με τσάι και αντισηπτικό για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες!!!Κάποιοι άλλοι , πάλι, πηγαίνουν μέχρι την Άγκυρα για να δηλώσουν υποταγή στην Υψηλή Πύλη και γυρίζουν άπρακτοι ή επιμένουν μέχρι τελικής πτώσεως.”

Ερντέμ Χουσεΐν: Ο “φαρμακοποιός” του ΣΥΡΙΖΑ στον Δ. Αρριανών

Από τότε, βεβαίως, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι για να φθάσουμε σε δύο σημαντικές εξελίξεις:

  • α) την σταδιακή μετατροπή του Δήμου Αρριανών και μάλιστα της Φιλλύρας σε προσκύνηματικό χώρο του πολιτικού ισλάμ και
  • β) στην πλήρη άλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ από τον μηχανισμό του τουρκικού Προξενείου με προσωπική την παρέμβαση του Μουράτ Ομέρογλου.

Όσον αφορά στην πρώτη εξέλιξη, το χρονικό σημείο αυτής ορίζεται από την στιγμή που μεσούσης της καραντίνας, τον Απρίλιο του 2020 το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αρριανών κ.Ερδέμ Χουσεΐν υποκατέστησε τις Ελληνικές Αρχές , παρέκαμψε τις διατάξεις των ΚΥΑ, και διένειμε πλαστές βεβαιώσεις σε….νταουλιέρηδες…. για να φθάσουμε δύο χρόνια μετά , με την ανοχή ή/και την σιωπηλή συγκατάθεση των εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας αλλά και την άγνοια κι αδιαφορία κρατικών λειτουργών στην δημιουργία πάρκου μνήμης στο κέντρο της Φιλλύρας.

Ποιός ενέκρινε την δημιουργία πάρκου μνήμης για φυγόστρατο πράκτορα της ΜΙΤ στο κέντρο της Φιλλύρας;

Ενδιαφέρον έχει , πάντως, ότι μετά την “νίκη” του Μουράτ Ομέρογλου με την πραξικοπηματική τοποθέτηση του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ μετέβη με διάθεση ευωχίας στον Δήμο Αρριανών ενώ συμμετείχε και σε τελετή ανάγνωσης κορανίου, σε ένα από τα πιο γνωστά Πομακοχώρια της Ροδόπης, την Εσοχή, παρουσία 15 επισήμων εντός κι εκτός νομού. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ακολούθησε γεύμα κι εκδήλωση που ήταν προσφορά 36 χορηγών .

Ο Ερδέμ Χουσεΐν είναι μία ακόμη προσωπική επιλογή του Μουράτ Ομέρογλου που μάλλον επιδιώκει να διαμορφώσει κατάσταση ανάλογη με αυτή του Ιάσμου , ενδεχομένως σε συνεννόηση με τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Το μοτίβο είναι γνωστό, με έναν ακόμη φέρελπι πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ να φωτογραφίζεται σε στιγμές ιδιωτικού και δημόσιου βίου με τουρκοψευδομουφτήδες και διπλωμάτες ξένης χώρας που δρουν κατά παράβασιν του διπλωματικού δικαίου.

Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος καλύπτει Φερχάτ Οζγκιούρ και Μουράτ Ομέρογλου;

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ροδόπη αποτελεί μία σπάνια και -ίσως-ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο οι ενστάσεις που κατατέθηκαν ήταν είτε για το γεγονός ότι προσμετρήθηκαν λάθος πρόσωπα από την πλευρά της διεύρυνσης, είτε ότι η αρχική συμφωνία για τη συμμετοχή προσώπων από τη διεύρυνση, μέσω της ποσόστωσης, έπρεπε να περιλαμβάνει μικρότερο αριθμό, είτε τέλος ότι η ποσόστωση αδικεί στελέχη που παρά το γεγονός ότι έλαβαν περισσότερους ψήφους έμειναν εκτός οργάνου. Σε τοπικό επίπεοδ ΑΜΘ όμως, μετά το “ρίξιμο” των συντρόφων της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νομούς ΕΠΕΒΛΗΘΗ Η “ΣΕΠΤΗ ΜΟΡΦΗ” του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ και απερρίφθησαν ΟΛΕΣ οι τεκμηριωμένες ενστάσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης..

Τα εσωκκοματικά του ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως ενδιαφέρουν τον υπογράφοντα, οι αλυσιδωτές αντιδράσεις, όμως, που δημιουργεί η άκομψη παρέμβαση του Τούρκου Προξένου θα γραφεί στα πανεπιστημιακά εγχειρίδια του μέλλοντός μας, για την ωμή παρέμβαση ξένου διπλωμάτη στα εσωτερικά μιας Χώρας..

Είχε λοιπόν κάθε λόγο ο Τούρκος Πρόξενος και να προσευχηθεί και να διασκεδάσει αλλά θα πρέπει ίσως να σκεφτεί μήπως υπέπεσε αυτός και οι ακόλουθοί του σε κάποια από τις κατηγορίες των αδικημάτων , έτσι όπως τα προσδιορίζουν τα ιερά κείμενα του ισλάμ…

Αρθρογράφος