Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί το 25ευρο

3 Ιανουαρίου 201413:30

Να προτείνει ισοδύναμα μέτρα -αν επιμένει στη διαφωνία του για τη θέσπιση εισιτηρίου 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία- κάλεσε το ΠΑΣΟΚ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και το Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα για τα 110 εκατ. ευρώ . Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

«Δεν είναι καθόλου αντιλαϊκό μέτρο, το υπερασπίζομαι. Είναι πολύ λογικό, αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους» εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από το 25ευρο θα παραμείνει στα νοσοκομεία για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης για τους απόρους, ενώ από το 1 εκατ. ευρώ στις συνταγές υπολογίζεται το κράτος εκτιμάται ότι θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ.

Δήλωσε επίσης ότι από το μέτρο των 25 ευρώ για τα νοσήλια εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί, ενώ δεν θα εφαρμοστεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία. «Όλοι οι αλλοδαποί θα πληρώνουν 25ευρο» τόνισε.

«Θα επανεξετάσουμε το 25ευρο» είπε πάντως στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Να ανασταλεί τουλάχιστον η επιβολή του 25ευρου στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ στις συνταγές, ζήτησε από την πλευρά του μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

Απαντώντας μάλιστα στη δήλωσή Γεωργιάδη πως αν το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη διαφωνία του ας προτείνει ισοδύναμα μέτρα ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι μπορεί να εξευρεθεί αυτό το πόσο από το πρωτογενές πλεόνασμα και την παραοικονομία στο χώρο της Υγείας.

[iframe id=”””]

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr