Γαλλία: Πέθανε σε ΜΕΘ γυναίκα με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Έρευνες με 400 «στόχους»

12 Δεκεμβρίου 202121:04

Η Γαλλία ερευνά 400 «δίκτυα» που παρείχαν πλαστά δελτία υγείας για τον COVID-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς οι νοσηλείες που σχετίζονται με τον ιό αυξάνονται κατακόρυφα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η περίπτωση γυναίκας που πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού αφού έδειξε πλαστό πιστοποιητικό εμβολίου είναι στα πρωτοσέλιδα. Ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου είπε ότι θα έδιναν στη γυναίκα άμεσα θεραπεία με αντισώματα αν γνώριζαν ότι δεν ήταν εμβολιασμένη.

Οι αρχές εντόπισαν πολλές χιλιάδες πλαστά δελτία υγείας COVID-19 που χρησιμοποιούνται σε όλη τη Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin την Κυριακή στο ραδιόφωνο RTL. Είπε ότι οι έρευνες στρέφονται και κατά ορισμένων «που συνδέονται με επαγγελματίες υγείας».

Η κυβέρνηση αυστηροποιεί τους κανόνες για τα πάσο, που απαιτούνται για την είσοδο σε όλα τα εστιατόρια και σε ολοένα και αυξανόμενο αριθμό εκδηλώσεων και χώρων.

Για το πάσο, οι πολίτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά πλήρους εμβολιασμού, αρνητικό τεστ 24 ωρώνς ή πιστοποιητικό πρόσφατης ανάρρωση από COVID-19.

Και η Γαλλία επιταχύνει τις προσπάθειες για αναμνηστική δόση ώστε να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία. Οι μισές γαλλικές μονάδες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται από ασθενείς με ιό, ενώ περισσότεροι από 100 θάνατοι ανακοινώνονται κάθε μέρα.

Η κυβέρνηση έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα και ενίσχυσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά προσπαθεί να αποφύγει νέο lockdown. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι ενώ «το κύμα της επιδημίας είναι βίαιο», υπάρχουν ενδείξεις για ύφεση με το 90% των ατόμων άνω των 65 ετών να έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

Πηγή: AFP, ertnews

Αρθρογράφος