Ευρωπαϊκή βοήθεια για ανέργους – 1,5 εκ. ευρώ για απολυμένους στην Αττική

27 Ιουνίου 202219:54

Το EK ενέκρινε την Πέμπτη σχεδόν 20 εκ. ευρώ συνολικά σε ευρωπαϊκή βοήθεια για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους σε Ελλάδα και Γαλλία.

Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν στήριξη ύψους 1,5 εκ. ευρώ για 206 συνολικά εργαζόμενους που απολύθηκαν από έξι εταιρείες παραγωγής οικιακών συσκευών στην περιφέρεια της Αττικής, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά από την χρηματοοικονομική κρίση, την κρίση της πανδημίας COVID-19, καθώς και από ελλείψεις οικιακού εφοδιασμού ηλεκτρικών εξαρτημάτων και το υψηλό κόστος παραγωγής. Η έκθεση με εισηγητή τον Bogdan Rzońca (Συντηρητικοί, Πολωνία) που συνιστά την έγκριση της βοήθειας εγκρίθηκε με 564 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 6 αποχές.

Η στήριξη για τους απολυμένους εργαζομένους θα περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ατομική βοήθεια για αναζήτηση εργασίας, κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες και προσαρμοσμένη επαγγελματική κατάρτιση, που θα οδηγεί σε πιστοποίηση όπου είναι δυνατόν, ή στήριξη για την εξασφάλιση τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να λάβουν συμβουλές σχετικά με το πώς να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, σε συνδυασμό με επιχορήγηση για τη σύσταση επιχείρησης ύψους έως 22.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο δελτίο Τύπου μετά την ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή του ΕΚ (στα αγγλικά).

Ενίσχυση στους απολυμένους της AirFrance

Όσον αφορά τη Γαλλία, υπερψηφίστηκε βοήθεια ύψους 17,7 εκ. ευρώ με σκοπό τη στήριξη 1580 πρώην εργαζομένων της Air France και δύο θυγατρικών της σε 16 γαλλικές περιφέρειες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας COVID-19. Η έκθεση με εισηγήτρια την Fabienne Keller (Renew, Γαλλία) που συνιστά την έγκριση της βοήθειας εγκρίθηκε με 564 ψήφους υπέρ, 18 κατά και 16 αποχές. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ (στα αγγλικά).

Σχετικές πληροφορίες

Η βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους απολυμένους εργαζομένους (ΕΤΠ) θα στηρίξει τους εργαζόμενους μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών, επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης για τη δημιουργία επιχειρήσεων.

 

Αρθρογράφος