Ερντογάν: Οι άπιστοι Έλληνες έκαιγαν τις πόλεις μας πριν από 100 χρόνια

29 Αυγούστου 202222:15

Το τουρκικό έθνος «έριξε τους άπιστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κιουτάχεια για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έριξε τους απίστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», είπε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι ενώ ο εχθρός υποχωρούσε, έκαιγε όλες τις πόλεις μας, είναι απόδειξη του πόσο ποταποί είναι στον χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επίθεση των Τούρκων που ξεκίνησε από το Κοτζάντεπε και το Τουμλού Μπουνάρ και συνεχίστηκε μέχρι τη Σμύρνη, ήταν η πρώτη μεγάλη επιθετική επιχείρηση του τουρκικού στρατού μετά από πολύ καιρό. “Ο εχθρός είχε πολλά πολυβόλα, αυτοκίνητα, κανόνια και αεροπλάνα. Αλλά η καρδιά του στρατιώτη μας που ήταν γεμάτη πίστη αντιστάθμισε όλες αυτές τις ελλείψεις. Ενώ ο ελληνικός στρατός αποχωρούσε, το 65% των 200 χιλιάδων στρατιωτών του έμειναν ως θύματα στην Κιουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ». Ο «τελικός στόχος», πρόσθεσε, επιτεύχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έρριξε τους απίστους στη θάλασσα στη Σμύρνη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το έθνος μας έσκισε τις συνθήκες Σεβρών σε αυτά τα εδάφη και τους τις πέταξε στα μούτρα. Δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο με αυτή την εξέγερση ότι ο Τούρκος δεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί. Το έθνος μας έδειξε για άλλη μια φορά σε φίλο και εχθρό ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει την αιώνια πατρίδα του», πρόσθεσε ο Ερντογάν, πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε το πλήθος εάν είναι έτοιμοι για την επίθεση του 2023 και αφού απάντησαν όλοι θετικά, ο ίδιος είπε «Μάσαλλαχ», αναφέρει το ΚΥΠΕ.

TRT: Μήνυμα Ερντογάν με αφορμή την Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν επισήμανε πως το 2023 όποτε θα γιορταστεί η 100η επέτειος της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα είναι ένα καινούργιο ορόσημο που θα αναγγείλουν την οικοδόμηση της μεγάλης και δυνατής Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε ένα μήνυμα με αφορμή την 100η επέτειο της Νίκης της 30ης Αυγούστου.

Ο Ερντογάν σημείωσε πως ζουν την δικαιολογημένη υπερηφάνεια της 100ης επετείου της Μεγάλης Νίκης και ευχήθηκε χρόνια πολλά με αφορμή την Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου στο έθνος, τους αδερφούς στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και όλους τους πολίτες που ζουν σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Στο μήνυμα του ο Ερντογάν σημείωσε,

«Μαζί με τη Μεγάλη Νίκη κατοχυρώθηκε για ακόμη μια φορά πως τα εδάφη πάνω στα οποία ζούμε ελευθέρα σήμερα είναι αιώνια πατρίδα μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η 30η Αυγούστου είναι η πιο ανοιχτή απόδειξη το τι μπορεί να καταφέρει ο τουρκικός λαός όταν αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην αιχμαλωσία και την ελευθερίας, το τι μπορεί να θυσιάσει και πρόσθεσε,

«Αυτά που βιώθηκαν τελευταία την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 έδειξαν ξανά πως η ακλόνητη βούληση που ενέπνευσε την Μεγάλη Επίθεση είναι ακόμη ζωντανή στις καρδιές. Η Τουρκία με τη δύναμη που αντλεί από το παρελθόν της προχωρά με σταθερά βήματα στον δρόμο οικοδόμησης του φωτεινού και εφήμερου μέλλοντος της».

«Το 2023 όποτε θα γιορτάσουμε την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, πρώτα ο θεός θα είναι ένα καινούργιο ορόσημο που θα αναγγείλουμε την οικοδόμηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας» σημείωσε στο μήνυμα του ο Ερντογάν και τίμησε με σεβασμό τις μνήμες του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και των συνοπλητών του.

Αρθρογράφος