Έρευνα για κατασκοπευτικά λογισμικά: συζήτηση με στοχοποιημένους ευρωβουλευτές

8 Οκτωβρίου 202208:17

Η αρμόδια εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου διοργάνωσε την  Πέμπτη συζήτηση με ευρωβουλευτές που έχουν παρακολουθηθεί ή στοχοποιηθεί με κατασκοπευτικό λογισμικό.

Η συζήτηση στην εξεταστική επιτροπή PEGA του ΕΚ  επικεντρώθηκε σε μαρτυρίες ευρωβουλευτών που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο. Το λόγο έλαβαν τέσσερις ευρωβουλευτές που στοχοποιήθηκαν οι ίδιοι με κατασκοπευτικό λογισμικό:

Νίκος Ανδρουλάκης (Σοσιαλιστές, Ελλάδα)

Diana Riba i Giner (Πράσινοι, Ισπανία)

Jordi Solé (Πράσινοι, Ισπανία)

Antoni Comín (Mη Eγγεγραμμένος, Ισπανία)

Συμμετείχε  επίσης ο Carles Puigdemont (Mη Eγγεγραμμένος, Ισπανία) ως θύμα έμμεσης παρακολούθησης μέσω προσώπων του στενού του κύκλου.

 

Πότε: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, 10:00 – 13:00 (ώρα Ελλάδας)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, κτίριο Louise Weiss, αίθουσα N1.3

Πώς: Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση σε ζωντανή μετάδοση ή μαγνητοσκοπημένη εδώ. Στη συζήτηση θα υπάρχει ελληνική διερμηνεία.

 

Στο πλαίσιο του έργου της επιτροπής έχουν διοργανωθεί στο πρόσφατο παρελθόν συζητήσεις με δημοσιογράφους και ακτιβιστές που έχουν πέσει θύματα κατασκοπείας με χρήση λογισμικού, ενώ έχουν εξεταστεί καταγγελίες που αφορούν συγκεκριμένα κράτη μέλη, όπως η Ελλάδα και η Πολωνία,

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συζήτηση είναι διαθέσιμες εδώ

 

Σύνδεσμοι

 

Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης

Αρθρογράφος