Ένταξη της Ελλάδας στον “κόκκινο” κατάλογο χωρών της Ρουμανίας – “Αδειάζει” η Θάσος

31 Ιουλίου 202117:27
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Από 1ης Αυγούστου 2021 (και ώρα 00:00), οι εισερχόμενοι στη Ρουμανία από την Ελλάδα υποχρεούνται σε 14ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.
 
Εξαιρέσεις:
  • – Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19 τουλάχιστον 10ημέρες πριν το ταξίδι τους.
  • – Όσοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες 180 ημέρες πριν το ταξίδι τους και έχουν περάσει τουλάχιστον 14ημέρες από τη διάγνωσή τους.
  • – Όσοι εισέρχονται στη χώρα για διαμονή μικρότερη των 72 ωρών και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR-RT των τελευταίων 72 ωρών πριν το ταξίδι τους.
  • – Οι διερχόμενοι (transit) από τη χώρα εντός 24 ωρών
  • – Τα παιδιά κάτω των 6 ετών
  • – Τα παιδιά από 6 εώς 16 ετών που παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR-RT των τελευταίων 72 ωρών.
Προβλέπονται επίσης εξαιρέσεις για διασυνοριακούς εργαζομένους, φοιτητές/σπουδαστές και μέλη αθλητικών αποστολών που συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις.
 
Όπως είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη αναφορά, οι επιχειρηματίες της Θάσου προβληματίζονταν ήδη από την περίοδο που η Ελλάδα ήταν “κίτρινη” για τους Ρουμάνους.
 
Τώρα με την ένταξη της Ελάδας στην “κόκκινη λίστα” οι επιχειρηματίες της Θάσου αντιμετωπίζουν νέο κύμα ακυρώσεων κρατήσεων αλλά και μειωμένης παραμονής Ρουμανων παραθεριστών με μεγάλες οικονομικές απώλειες που φθάνουν μέχρι και τα 15.000 ευρώ.
 
Από σήμερα πάντως παρατηρείται “μαζική έξοδος” Ρουμάνων παραθεριστών κάτι που αποτυπώνεται τόσο στο λιμάνι της Θάσου όσο και στον κάθετο άξονα τουΜΣ Νυμφαίας-Μάκαζα
 
Ένα άλλο ερώτημα, υγειονομικής φύσεως που προκύπτει, αφορά το κατά πόσο όλοι όσοι αναχωρούν ήταν ανεμβολίαστοι, αν είχαν διενεργηθεί οι κατάλληλοι έλεγχοι κατά την είσοδό τους στην Χώρα μας, εάν υποβάλλονταν σε περιοδικούς ελέγχους κατά την εδώ παραμονή τους και αν τελικά φεύγοντας έχουν ελεγχθεί ή θα μεταφέρουν τυχόν στελέχη της  Covid19 στην δική τους Χώρα….
   
 

Αρθρογράφος