Εκτός τόπου και χρόνου η ενημέρωση από την ΠΑΜΘ – Στοχασμοί για τον τουρισμό του μέλλοντός μας

14 Ιουλίου 202008:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

..Έχουμε φθάσει στο σημείο να αναζητούμε τις ειδήσεις για την ΠΑΜΘ μέσα από τις αναρτήσεις των αρμοδίων στο facebook.

Ειδικά, στο τρέχον και φλέγον ζήτημα της τουριστικής κίνησης από και προς την περιοχή μας, κατατοπιστικός ήταν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημ. Πέτροβιτς ενώ ερωτηματικά ως προς την κατανόηση του κειμένου αλλά ….. και του προβλήματος αφήνει η ανάλογη ανάρτηση του κ. Αθ. Τσώνη, ο οποίος είναι και Αντιπεριφερειάρχης τουρισμόυ. Αναφέρει σχετικά:

Μετά και την τελευταία εξέλιξη με την υποχρέωση όλων των εισερχόμενων από τον Προμαχώνα για επίδειξη αρνητικού μοριακού ΤΕΣΤ, θεωρούμε αυτονόητο και δίκαιο αίτημα σύσσωμης της περιφερειακής,τουριστικής και οικονομικής κοινότητας ,να εφαρμοστεί ομοίως το Μέτρο αυτό σε όλες τις κατάλληλες συνοριακές πύλες εισόδου από τη Βουλγαρία προς τη Χώρα μας.
Η καταλληλότητα αφορά στην επαρκή υγειονομική θωράκιση των σημείων Εισόδου με ειδικό διαγνωστικό υλικό και αντίστοιχο προσωπικό.
Καθοριστικής σημασίας είναι επίσης η ψηφιακή διασύνδεση όλων ανεξαιρέτως των συγκοινωνιακών,υπηρεσιακών και τουριστικών δομών της ΠΑΜ-Θ με ένα απαραίτητο προς αυτό Συντονιστικό Κέντρο με REAL-TIME μετάδοση, ετοιμότητα και επεμβασιμότητα προς πάσα κατεύθυνση.
Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για ενσωμάτωση του πολύπλευρου τουριστικού Σχεδιασμού μας στις ευρύτερες αναπτυξιακές στοχεύσεις και ανάγκες στον τόπο μας.
Σταθερά, συστηματικά και, για ορισμένους, μάλλον «ασυνήθιστα» σοβαρά και αθόρυβα, εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.
Με καθημερινές πρωτοβουλίες προς Φορείς, Δήμους,Επιμελητήρια,το Πανεπιστήμιο και την κεντρική Διοίκηση της Χώρας.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη με την υποχρέωση όλων των εισερχόμενων από τον Προμαχώνα για επίδειξη αρνητικού μοριακού…

Gepostet von Athanasios Tsonis am Samstag, 11. Juli 2020

Το παραπάνω κείμενο φιλοσοφικών ανησυχιών και στοχασμών, με το όραμα για τον τουρισμό του μέλλοντος , βεβαίως δεν δίνει ενημέρωση στους πολίτες αλλά και δεν παρέχει καμία χρήσιμη πληροφορία για όποιον επιθυμεί να επισκεφτεί την περιοχή μας.

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση της ΠΑΜΘ τα θέματα τουριστικής οικονομίας της περιοχής, έχουμε αναφερθεί διεξοδικά και σε προηγούμενο σημείωμά μας.

Να τονίσουμε , βεβαίως, ότι την στιγμή που οι αρμόδιοι της περιφέρειας στοχάζονται, η τοπική οικονομία χάνει 35 εκ. ευρώ μόνον από το κλείσιμο της Νυμφαίας, χωρίς αυτό να προβληματίζει κανέναν.

Από την άλλη, βλέπουμε αναρτήσεις σαν αυτή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και κάνουμε συγκρίσεις με τον δικό μας. Η ΠΑΜΘ έχει “κατακτήσει” την αρνητική “πρωτιά” στο πίνακα του  Covid19 κι οι αρμόδιοι της Περιφέρειας είναι ανύπαρκτοι.

Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7…

Gepostet von Φάνης Σπανός am Samstag, 11. Juli 2020

Αρθρογράφος