ekpaideftikoi_rodopis

«Όχι» εκπαιδευτικών στο νέο μισθολόγιο

13 Οκτωβρίου 201119:50

ekpaideftikoi_rodopisΣυλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης το απόγευμα της Τετάρτης  στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στα πλαίσια πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα,

διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις βιβλίων και εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά και τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου οι οποίες εντάσσουν τους εκπαιδευτικούς στο νέο μισθολόγιο.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες” με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, το συλλαλητήριο αυτό είχε σαν στόχο να καταδείξει σε όλους τους πολίτες τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

«Η βίαιη και ανήθικη επίθεση της κυβέρνησης σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο και είναι πέρα από τα όρια κάθε λογικής. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα σχολεία να έχουν ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, να μην μπορούμε κι εμείς οι ίδιοι να αντεπεξέλθουμε σωστά στην εργασίας μας. Την υπουργό παιδείας η οποία δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όλα αυτά που έχει εξαγγείλει, ένα πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που είναι προς ψήφιση στη βουλή το οποίο χειραγωγεί τον εκπαιδευτικό. Ένα νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για όλους τους εργαζόμενους, το οποίο επίσης κρατάει όμηρο τον κάθε εργαζόμενο με τις μεγάλες μειώσεις των αποδοχών και με το φορολογικό σε εξέλιξη και με όλα αυτά τα χαράτσια τα οποία δε μπορούμε να τα πληρώσουμε απλά καλούμαστε να τα δούμε σε ένα λευκό χαρτί».

Στα πλαίσια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτώβρη, τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας θα πραγματοποιήσουν καταλήψεις. Σύμφωνα με την κα Βενετοπουλου «ο σύλλογος εκπαιδευτικών στη Ροδόπη έχει αποφασίσει να κάνει κάποιες όχι συμβολικές αλλά ουσιαστικές καταλήψεις κάποιων δημόσιων κτιρίων και οργανισμών. Αυτό θα το αποφασίσουμε την τελευταία ημέρα για το ποιο ακριβώς κτίριο θα καταλάβουμε αλλά θα είναι ουσιαστική κατάληψη».

Έναν  μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα προβλήματα που εντοπίζονται στα σχολεία της Ροδόπης έχουν να κάνουν κυρίως με τις ελλείψεις  στα βιβλία.

«Ο δήμος Κομοτηνής μόνο έχει μεριμνήσει έτσι ώστε να φωτοτυπηθούν τα πρώτα τεύχη, αυτά που είναι αναγκαία για να μπορέσει ο δάσκαλος να κάνει τη δουλειά του» υπογράμμισε η κα Βενετοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια «μας είχαν διαβεβαιώσει από την περιφερειακή διεύθυνση ότι στις 15 Οκτώβρη θα έχουν έρθει τα βιβλία.  Σήμερα έχουμε 12 Οκτώβρη, περιμένουμε άλλες τρεις ημέρες. Έχουμε υπομονή γιατί ο δάσκαλος φημίζεται για την υπομονή του. 16 Οκτώβρη θα ήθελα να δω όλα τα βιβλία στα σχολεία εάν όχι όλους τους δασκάλους έξω από τα σχολεία».

Από την πλευρά της ΕΛΜΕ Ροδόπης ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, δήλωσε και αυτός ότι συμμετείχαν στη συγκέντρωση αυτή για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, στα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης που υποβαθμίζει τους μισθούς κυρίως των προσδιοριζόμενων.

«Η ανακοίνωση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο , φτωχολόγιο θα έλεγα εγώ, και την εργασιακή εφεδρεία σε συνδυασμό με την ακατάπαυστη φορολογική επιδρομή ενάντια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς φέρνει τους χειρότερους εφιάλτες στον εργαζόμενο του δημόσιου τομέα και του εργατικού δυναμικού της χώρας στο σύνολό του. Έρχεται ένας εφιάλτης, ένας Αρμαγεδδών ενάντια στους μισθούς μας και δυστυχώς η επίσημη πολιτεία μας βλέπει ως δημόσιους υπαλλήλους και όχι ως λειτουργούς. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και να πούμε «όχι» σ’ αυτή τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Να βγούμε και να φωνάξουμε ότι την κρίση θα την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, αυτοί που χειρίστηκαν τα ταμεία μας και τις τύχες μας. Η κυβερνητική πολιτική  εξοντώνει τους εργαζόμενους ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους μας με μισθούς πείνας των 660 ευρώ περίπου ή και λιγότερο ακόμα. Η υποβάθμιση και η πτώχευση του λαού δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο , για αυτό είμαστε εδώ για να πούμε όχι» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ως αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΔΕΔΥ του νομαρχιακού τμήματος Ροδόπης όπως και το δευτεροβάθμιο όργανό της, η ΟΛΜΕ θα συμμετέχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 19 και 20 Οκτώβρη, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης  “είμαστε ένα δυνατό κομμάτι του τριτοβάθμιου οργάνου της ΑΔΕΔΥ  και συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις διότι πιστεύουμε πως η πολιτική αυτή δεν πλήττει μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά όλους τους εργαζομένους και γι’ αυτό θα πρέπει να πάμε σε πανυπαλληλικές, πανδημοσιουπαλληλικές, πανεργατικές κινητοποιήσεις”.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καλπάνης

ekpaideftikoi_rodopis2

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr