Στα Αμάραντα δείπνησε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με στελέχη της ΝΔ

9 Σεπτεμβρίου 202200:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με δείπνο στον οικισμό των Αμαράντων ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ροδόπη το κλιμάκιο της ΝΔ του οποίου προΐσταται η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και πραγματοποίησεσειρά επαφών και συναντήσεων εργασίας με παραγωγικούς φορείς και στελέχη του κόμματος κατά το διήμερο 7-8/9/2022.

Κομβικής σημασίας οι συναντήσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους Εκπροσώπους της Μειονότητας (Τοποτηρητές Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Πρόεδροι ΔΕΜΠ Θράκης).

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τους Εκπροσώπους της Μειονότητας

Η σύνθεση των συνδαιτημόνων της κ. Ντόρας Μπακογιάννη έχει την δική της σημειολογία και συνδέεται με τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΝΔ στην περιοχή κατά την προσεχή περίοδο.

Ανάμεσα στους ομοτραπέζους της κ. Ντόρας Μπακογιάννη διακρίναμε -εκτός των προβεβλημένων του κόμματος- τους κ.κ.: Μουσταφά Κατραντζή, Αντώνη Γραβάνη, Χασάν Χασάν (δημοτικό σύμβουλο Κομοτηνής), Ταρκάν Μουλταζά, Τζιχάντ Ιμάμογλου (περιφερειακοί σύμβουλοι του Χρ. Μέτιου), Δήμητρα Τσιμπιρίδου, Μαρία Μπαχτσεβάνη (δημ. σύμβουλοι Κομοτηνής) Δάνο Εμμανουηλίδη (Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Μαρωνείας-Σαππών) και τον Γιάννη Βεζυργιαννίδη, (Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ).

Στο πλευρό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη με την οποία την συνδέει μακροχρόνια προσωπική και πολιτική φιλία.

Η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη είχε μία ¨εσωτερική δυναμική” που υπερβαίνει την κομματική της ιδιότητα και συνδέεται με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Διακομματικής για την Ανάπτυξη της Θράκης καθώς γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και τα προβλήματα των κατοίκων, γι’ αυτό και πολλές από τις προτάσεις του πορίσματος της διακομματικής για την ανάπτυξη της Θράκης εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αποψινή συνάντηση στα Αμάραντα, είχε κι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό , κατά την εκτίμησή μας, καθώς από εκεί κατάγεται ο κ. Μουσταφά Κατραντζή που όπως φαίνεται θα είναι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ στην Μειονότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Τέλος, ας μην διαλάθει της προσοχής μας, ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη -σύμφωνα με τους συναδέλφους του πολιτικού ρεπορτάζ των Αθηνών- είναι ο σύνδεσμος της ΚΟ ΝΔ με το Μέγαρο Μαξίμου με την κύρια αποστολή της να εστιάζεται στο «να επιλύονται άμεσα προβλήματα και να διορθώνονται τυχόν παραφωνίες» συζητώντας με τους βουλευτές για θέματα της περιοχής τους, προτάσεις και ιδέες τους, αλλά και για ευρύτερα πολιτικά θέματα.

Αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου η κ Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταβεί στην Καβάλα κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από την Καβάλα πριν φτάσει στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής.Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάποιο πρόγραμμα επαφών της κ. Μπακογιάννη με εκπροσώπους φορέων ή στελέχη της ΝΔ.

Αρθρογράφος