Δημήτρης Καρασταύρου: “Το έργο είναι επιτυχία του Δήμου και μόνο. Δεν είμαστε ιθαγενείς”

15 Ιανουαρίου 202204:34

Το χθεσινό δελτίο τύπου του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη δια του οποίου γνωστοποιούσε την ένταξη δύο έργων στο Πρόεγραμμα «Αντώνης Τρίτσης « των Δήμων Κομοτηνής και Ιάσμου προκάλεσε την αντίδραση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρη Καρασταύρου .

Στο δελτίο τύπου ο κ Στυλιανίδης ανάφερε μεταξύ άλλων : « Η συστηματική παρακολούθηση των τοπικών θεμάτων, η συνεργασία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους Υπουργούς και η επιμονή του στη διεκδίκηση των θεμάτων που υπέβαλαν οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Ιάσμου είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθούν ήδη δύο μεγάλα έργα προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη Αντωνης Τρίτσης.»

Σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου μιλώντας στη Ροή news αναφέρθηκε στον ιστορικό του έργου της ανάπλασης του χώρου της παλιάς Νομικής , του πάρκου της Περιφέρειας καθώς και του τέως Γυμνασίου Αρρένων για το οποίο μάλιστα είχε υπάρξει και μεγάλη ένταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ειδικά για το συγκεκριμένο έργο αναφέρει επί λέξει για την ουσία του αλλά και την «παρέμβαση του βουλευτή :

«Το έργο αυτό το οραματίστηκε ,το σχεδίασε ,το αιτήθηκε ο Δήμος Κομοτηνής χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει κανένας άλλος θεσμικός φορέας ή πολίτης εκτός εκείνων που έθεσαν και αιτήθηκαν την αναγκαιότητητά του. Πολύ δε περισσότερο κάποιος πολιτευτής ή βουλευτής είτε και ο συγκεκριμένος (σ.σ. ο κ Ευριπίδης Στυλιανίδης )προκειμένου να πετύχουμε την ένταξή του .

Το έργο το διεκδικήσαμε ,ήταν μέσα στο πλαφόν που δικαιούταν ο Δήμος Κομοτηνής ,εντάσσεται δε στην προτεραιοποίηση που θέσαμε ενοποιώντας και δύο προτάσεις μας :την ανάπλαση μαζί με την ανέγερση του κλειστού πολυχώρου (θα γίνει στον αύλειο χώρο του τέως Γυμνασίου Αρρένων που σήμερα στεγάζει τις Δνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης).Η ένταξή του λοιπόν ήταν αναμενόμενη .Ούτε ο Υπουργός δεν μπορούσε να παρέμβει .Ήταν ένα δικαίωμα που μας παρέχει το κράτος και η νομοθεσία ,να έχουμε τα 16,5 εκ ευρώ ,δυστυχώς μειωμένα σύμφωνα με το πλαφόν που επιβλήθηκε στο Δήμο.

Προσωπικά δεν εκχωρώ ,επειδή ήταν ένα έργο που το ξεκίνησα προσωπικά εγώ όταν ήρθα στην Αντιδημαρχία Τεχνικών, σε κανέναν άλλο, εκτός από τη Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής συμπεριλαμβάνοντας και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί πράγματι το στήριξε .

Δεν εκχωρώ σε κανέναν άλλο ούτε μία πλάκα πεζοδρομίου. Επιτέλους θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν απευθύνονται σε ιθαγενείς .Απευθύνονται σε πολίτες μίας πόλης η οποία αξιώνει ,διεκδικεί και κερδίζει έχοντας αναδείξει μία τέτοια δημοτική αρχή που διεκδικεί και κερδίζει μεγάλα και σημαντικά έργα» καταλήγει ο κ Καρασταύρου .

Ολόκληρη η δήλωσή του εδώ (πηγή roinews) :

Αρθρογράφος