Δήλωση Πρόεδρου ΕΒΕΡ Αντώνη Γραβάνη για την “Γέφυρα Ασφαλείας”

29 Απριλίου 202014:14

Μετά την παρουσίαση  του  σχεδίου επιστροφής σε μερική κανονικότητααπό τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο και τους αρμόδιους Υπουργούς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης τόνισε την ανάγκη για “γενναίες” αποφάσεις και πολιτικές για να μην αποτελέσει η επιχειρηματικότητα, πάλι, τον “μεγάλο ασθενή”.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η “Γέφυρα Ασφαλείας” αποτελεί το σχέδιο για επιστροφή σε μερική κανονικότητα. Η περίοδος αυτή δεν θα είναι μικρή, και θα είναι ένας ακόμη αγώνας επιβίωσης για τις επιχειρήσεις. Οι περιοριστικοί όροι λειτουργίας, η οικονομική εξάντληση και ο φόβος λόγω πανδημίας θα μειώσουν κατακόρυφα την κατανάλωση.

Συγκεκριμένοι κλάδοι, όπως η εστίαση, είναι καταδικασμένοι εκ των προτέρων, καθώς θα χρειαστεί να λειτουργήσουν με το 30% της δυναμικότητας τους και με πολλές επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.

Για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα “λουκέτων” και απολύσεων απαιτείται άμεσα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξής και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση στην Κυβέρνηση για την περίοδο επιστροφής στην κανονικότητα.

Απαιτούνται “γενναίες” αποφάσεις και πολιτικές για να μην αποτελέσει η επιχειρηματικότητα, πάλι, τον “μεγάλο ασθενή”…»

 

Αρθρογράφος