ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης: Μείνετε ενημερωμένοι για τις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ στην ειδική αγωγή!

2 Φεβρουαρίου 201909:21

Συνεχίζεται η προσπάθεια ενημέρωσης που πραγματοποιεί ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης για τα θέματα που αφορούν στο ΕΟΠΥΥ.

Μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, τα μέλη του ΔΣ πραγματοποιίησαν σειρά ενημερωτικών επαφών για την επικαιροποιημένη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ειδικής αγωγής και θεραπειών. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν.Ροδόπης, ταξινομώντας σωρεία ερωτημάτων και αποριών που ετέθησαν υπ’όψιν του ΔΣ από γονείς και κηδεμόνες σχετικά με τα ισχύοντα στη διαδικασία που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ από 1/2/2019 για έγκριση γνωματεύσεων και απόδοσης δαπανών θεραπειών, απευθύνθηκε για άλλη μία φορά σε αρμόδιους φορείς και επιστήμονες, σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, λαμβάνοντας τις ακόλουθες απαντήσεις:
1. ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι παλιές χειρόγραφες γνωματεύσεις οι οποίες πρέπει να αντικατασταθούν από τις ΝΕΕΣ που θα βασίζονται στη νέα κωδικοποίηση ICD10 και θα είναι ηλεκτρονικές με την χορήγηση και των voucher
2. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ δεν είναι δυνατή ακόμη η ενεργοποίηση των ανωτέρω.
3. ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΊ ΟΤΙ ΑΠΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 χορηγούνταν ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ βασισμένες στη νέα κωδικοποίηση. Αυτές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ όταν κι εφόσον ο ΕΟΠΥΥ κρίνει απαραίτητο και το ανακοινώσει μέσω της ιστοσελίδας του. Σε αυτή την περίπτωση θα διευκολυνθεί τα μέγιστα και θα εξυπηρετηθεί άμεσα το κοινό από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
4. Οι κάτοχοι παλαιών γνωματεύσεων (πριν την 1/11/2018) πρέπει να αντικαταστήσουν αυτές με νέου τύπου και το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν και γνωματεύσεις ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
5. Από 1/2/2019 χορηγούνται γνωματεύσεις σε ΝΕΟ 12ΣΕΛΙΔΟ ΕΝΤΥΠΟ κι ενδέχεται σε πρώτη φάση να αντικατασταθούν με αυτές και οι γνωματεύσεις που έχουν χορηγηθεί από 1/11/2018
6. Το σίγουρο είναι ότι θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι δαπάνες που έχουν κάνει έστω και με καθυστέρηση καθώς βρισκόμαστε τώρα σε μεταβατική βάση εφαρμογής του νέου συστήματος.
7. Για τη δυσλειτουργία και τις δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΟΠΥΥ ούτε και οι ΙΑΤΡΟΙ/ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ που εξετάζουν και χορηγούν τις σχετικές γνωματεύσεις.
8. Οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι ενδιαφέρομενοι καλό θα είναι να παρακολουθούν τις όποιες εξελίξεις από τους αντίστοιχους διαδικτυακούς τόπους ή/και να απευθύνονται στον ΔΑΔΑΑ για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια και διευκρίνηση.

Αρθρογράφος