ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης: Αγωνία (γονιών) και άγνοια (αρμοδίων) για την ειδική αγωγή…

17 Ιανουαρίου 201921:25

Σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας έχει βυθίσει τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής ο ΕΟΠΠΥ, όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης.

Σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου “Η διοίκηση του ΕΟΠΠΥ και το υπουργείο Υγείας δημιουργούν ένα χάος με μια σειρά από νόμους, εγκυκλίους και παραρτήματα που δημοσίευσαν από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι σήμερα.

Οι συνεχείς αλλαγές στον ΕΚΠΥ και τα παραρτήματα αλλά και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης γονέων και παιδιών που χρήζουν ειδικών θεραπειών αλλά και των υπαλλήλων του οργανισμού, προκαλεί χάος με προφανείς συνέπειες για το θεραπευτικό έργο.

Οι οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ΕΟΠΠΥ είναι ασαφείς, με αποτέλεσμα κάθε τοπικό κατάστημα να ερμηνεύει το ισχύον πλαίσιο κατά το δοκούν.

Η επαφή με τους αρμοδίους τόσο στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ όσο και στα κεντρικά στην Αθήνα δεν είναι καθόλου κατατοπιστική και δεν δίνονται απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα γονέων και κηδεμόνων.

Η Κομοτηνή δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και όπως μας ενημέρωσαν και από τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ Ν.Ροδόπης βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη επαφές με αρμοδίους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης κ. Βαγγέλης Λαφτσής είναι στην Αθήνα  ενώ ο Σύλλογος συνυπέγραψε κοινή επιστολή διαμαρτυρίας όσον αφορά τις περικοπές αλλά και τις αλλαγές στις θεραπείες στην ειδική αγωγή, η οποία εστάλη στους: Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Υπουργό Υγειας και κοινοποιήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιo.”

 

Αρθρογράφος