Χουσεϊν Ζεϊμπέκ- Προκλητικός και πάλι- Προβληματίζεται η Κουμουνδούρου από την συμπεριφορά του

18 Ιανουαρίου 201423:52

Είναι προφανές ότι ο Βουλευτής Ξάνθης δεν έχει καμιά επίγνωση -πλέον- των ενεργειών του, και λέμε ότι δεν έχει, γιατί ακολουθεί κατά γράμμα της υποδείξεις τοπικών “συμβούλων” του, με αποτέλεσμα να μην κρατάει καμιά ισορροπία, και με την Κουμουνδούρου να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη

Ο Βουλευτής της Ξάνθης μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που τον δείχνουν να εμφανίζεται δίπλα σε σημαία της “Δυτικής Θράκης”, προκαλεί ξανά, καλώντας τους Έλληνες μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης να μποϊκοτάρουν το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ιδιαίτερα επικριτική για το κάλεσμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στους μαθητές των μειονοτικών σχολείων να μποικοτάρουν το μάθημα των Θρησκευτικών, εμφανίζεται σε δήλωσή της η βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου

Η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το κάλεσμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, προς τους μειονοτικούς μαθητές για μποϋκοτάζ του μαθήματος των θρησκευτικών.
«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με τις δηλώσεις του καλεί τους γονείς και τους μαθητές να μποϋκοτάρουν το μάθημα των θρησκευτικών στα μειονοτικά σχολεία.

Στην ουσία τους καλεί να μποϋκοτάρουν το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του, που δίνουν καθημερινά μάχη σε δύσκολες συνθήκες προσπαθώντας να παρέξουν στους μαθητές παιδεία, προοπτική και μέλλον.

Οι βουλευτές μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλουν να αντιληφθούν ότι έχουν εκλέγει για να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και όχι αλλότρια συμφέροντα».

Υπενθυμίζεται πως στη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής πριν δύο μέρες όταν πήρε το λόγο ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Χασάν Ζεϊμπέκ έκανε ειδική αναφορά στο χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει το μάθημα των Θρησκευτικών.
Συγκεκριμένα είπε: «Πάγια θέση μας αποτελεί η αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών από το μάθημα της θρησκειολογίας που θα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ακόμη και άνευ θρησκεύματος, ένα μάθημα που θα εμβαθύνει σε όλες τις θρησκείες και θα διδάσκεται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς με ανάλογες γνώσεις, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με κανονικές διαδικασίες ΑΣΕΠ».

Ολόκληρη η σχετική αναφορά έχει ως εξής:

Καταρχήν στο επίπεδο των συγκεκριμένων ρυθμίσεων που προωθούνται η επιλογή του όρου «ιεροδιδάσκαλος» αποσκοπεί στη συσκότιση του πραγματικού ρόλου των ατόμων στα οποία αναφέρεται.

Σύμφωνα με την τροπολογία ιεροδιδάσκαλοι είναι οι δάσκαλοι του Κορανίου στα τεμένη. Επί της ουσίας, αναφέρεται δηλαδή στους θρησκευτικούς λειτουργούς. Προβλέπει λοιπόν η τροπολογία τη δυνατότητα των ιμάμηδων να διδάσκουν επίσης το Κοράνι και τα θρησκευτικά στα σχολεία με απόφαση των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ουσιαστικά επιτρέπει στους θρησκευτικούς λειτουργούς να επιτελούν εκπαιδευτικό έργο σε δημόσια σχολεία και μάλιστα παρακάμπτοντας την τυπική διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω Α.Σ.Ε.Π. Τα κριτήρια για την επιλογή τους είναι τουλάχιστον προβληματικά καθώς τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των θέσεων αφού επιτρέπεται η πρόσληψη ατόμων χωρίς πτυχία ανώτατης ισλαμικής θεολογικής σχολής και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και χωρίς πτυχίο ανωτάτης εκπαίδευσης.

Όπως είπε πολύ σωστά και ο εισηγητής μας, ο διαχωρισμός μεταξύ θρησκευτικού λειτουργού και εκπαιδευτικού θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εμπλέκονται αυτές οι δυο λειτουργίες.

Πάγια θέση μας αποτελεί η αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών από το μάθημα της θρησκειολογίας που θα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ακόμη και άνευ θρησκεύματος, ένα μάθημα που θα εμβαθύνει σε όλες τις θρησκείες και θα διδάσκεται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς με ανάλογες γνώσεις, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με κανονικές διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά την επιλογή των ιμάμηδων, δηλαδή των θρησκευτικών λειτουργών στα τζαμιά, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ανάλογα με τους λειτουργούς των χριστιανικών ναών μια κοινά αποδεκτή και διαφανής διαδικασία ανάδειξής τους από την τοπική και θρησκευτική κοινότητα.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 183 αναφέρει:

Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε Απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr