Αθ. Τσώνης: Έχουμε κινητοποιηθεί για την αποκατάσταση του προβλήματος

15 Μαΐου 202121:06

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας την ημέρα που ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τουρισμού ήταν μια απόφαση που μας βρίσκει αντίθετους.

Από την αρχή είχαμε επισημάνει την ανάγκη για υποδομές που θα διευκολύνουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και ως Περιφέρεια προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις.

Από την πλευρά μας και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς έχουμε κινητοποιηθεί για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, διότι η Νυμφαία όπως έχουμε επισημάνει αποτελεί σημαντικό πέρασμα για τους τουρίστες που έρχονται οδικώς και δη τους Ρουμάνους.

Έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι τα επόμενα 24ωρα ο σταθμός που έκλεισε λόγω μη διαχειρίσιμου αριθμού τουριστών σε σχέση με τους υγειονομικούς ελέγχους που απαιτούνται, θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Επισημαίνουμε ωστόσο, ότι για τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και για την εικόνα μας, η έλλειψη σταθερότητας σε αυτές τις αποφάσεις έχει καταστροφικές συνέπειες και μας εκθέτουν ως χώρα .

Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι άνοιξε ο συνοριακός σταθμός του Ορμενίου αλλά για να υπάρξει μια ισορροπία απαιτείται σταθερότητα και συνέπεια.

Αρθρογράφος