arnisia-mprsizolakia-koukia_copy

Αρνίσια μπριζολάκια με ντομάτα και κουκιά

24 Φεβρουαρίου 201214:10

arnisia-mprsizolakia-koukia_copyΑρνίσια μπριζολάκια με ντομάτα και κουκιά

Της Μίνας Κακανιά, από το ΒΗΜΑgourmet


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

υλικά

για 4 άτομα

8 μπριζολάκια από τη νεφραμιά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

30 γραμμ. προσούτο, σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

400 γραμμ. ντομάτες, σε κυβάκια

2 κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 κ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

300 γραμμ. φρέσκα κουκιά, χωρίς το εξωτερικό περίβλημά τους ή κατεψυγμένα

½ κ. καφέ αλάτι

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε τα μπριζολάκια με το πιπέρι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελαφρώς, σε υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σοτάρετε το προσούτο και το κρεμμύδι ώσπου το τελευταίο να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας συνεχώς για 4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Βάζετε ξανά τα μπριζολάκια στο τηγάνι, προσθέτετε τις ντομάτες, τον βασιλικό, το ξίδι και τα κουκιά, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να σιγοβράζουν, μισοσκεπασμένα, για 10-12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Τα σερβίρετε ενώ είναι ακόμη ζεστά.

http://www.homefood.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr