Ανοίγει τις πύλες της η 23η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015»

19 Νοεμβρίου 201510:02

Η Έκθεση που γίνεται στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου και είναι μια συνδιοργάνωση της ΠΑΜ-Θ και της ΔΕΘ

Με 70 άμεσους εκθέτες και 120 έμμεσους ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015» στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής την οποία θα εγκαινιάσει η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015», που θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου είναι μια συνδιοργάνωση της ΠΑΜ-Θ και της ΔΕΘ.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες εμπορικές εκθέσεις που διοργάνωσε η ΔΕΘ εκτός Θεσσαλονίκης το 1992 και έκτοτε πέρασε από πολλά στάδια και σκαμπανεβάσματα με κομβική χρονιά για την λειτουργία της το 2014, οπότε και για πρώτη φορά αποφασίστηκε η αναστολή της διοργάνωσής της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Κομοτηνή, τόνισε ότι η τοπική παραγωγή βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε πρώτο πλάνο, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων , των παραδοσιακών ειδών, αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, οι συσκευές και τα σκεύη οικιακής χρήσης.

Έμφαση δίνεται, εξάλλου, στις συμμετοχές των Επιμελητηρίων της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Δράμας αλλά και δύο Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού.

Η είσοδος στην φετινή διοργάνωση θα είναι δωρεάν για όλους ενώ στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα διοργανωθεί ημερίδα με τίτλο «Στόχοι και Παρεμβάσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις Μικρές Επιχειρήσεις» από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων νομού Ροδόπης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Κατερίνα Ιωαννίδου, επεσήμανε ότι η απόφαση, εν μέσω capital control, για την επαναλειτουργία της Έκθεσης ήταν δύσκολη, μέσα σε μία κρίση που συνεχώς βαθαίνει, δεν παύουν όμως να υπάρχουν οι ανάγκες της αγοράς και η επαφή με το καταναλωτικό κοινό που μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στην κάθε επιχείρηση». «Άλλωστε οι πιο δυνατές επιχειρήσεις αποδεικνύουν την αξία τους εν μέσω οικονομικών κρίσεων», ανέφερε η ίδια.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης θα είναι το Σαλόνι-αφιέρωμα για τα ελληνικά ποτά, που θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Έκθεσης, με σκοπό την προώθηση, καταγραφή και ανάδειξη τους, καθώς και τη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ντόπια προϊόντα στον κλάδο του ποτού.

Βασικός στόχος της φετινής Έκθεσης είναι η ενημέρωση των διαφορετικών κατηγοριών κοινού για τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, η αμφίδρομη και διαδραστική πληροφόρηση για τις σύγχρονες εξελίξεις και τις καινοτομικές μεθόδους οργάνωσης και διαχείρισης της παραγωγής, της τυποποίησης προϊόντων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για τις τάσεις εξέλιξης των δυναμικών κλάδων της τοπικής οικονομίας.

Η Έκθεση θα λειτουργήσει και τις τρεις μέρες (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ σε μια στεγασμένη έκταση 3.500 τ.μ. και με ωφέλιμο υπαίθριο χώρο 2.200 τ.μ..

Πηγή: makthes.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr