Πώς θα πορευθεί ο κ. Ν.Ανδρουλάκης στα παζάρια της Θράκης;

12 Ιουλίου 202205:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο Komotinipress είχαμε διατυπώσει την απορία “για το αν ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. ενθαρρύνουν , καλλιεργούν ή και συγκαλύπτουν την πολιτική και κομματική διπροσωπία και διγλωσσία στην Θράκη με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ;”

Λίγο αργότερα είχαμε αναρωτηθεί “εάν το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει ως εκπροσώπους του πειθήνια όργανα του νεοϊσλαμικού αυτοκρατορικού μεγαλείου του ερντογανικού παρακράτους ή θα προωθήσει μία πολιτική κουλτούρα που προσεγγίζει τα (υπαρκτά) προβλήματα της Θράκης με το βλέμμα στην Ευρώπη και όχι στην Οθωμανική Ανατολία.”

Σε πρόσφατη ανάλυσή μας είχαμε αναρωτηθεί:Πώς λοιπόν ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης από τη μια κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις εθνικού περιεχομένου, δημοσιεύει άρθρα με μία ευροτουρκοφοβική χροιά και από την άλλη φωτογραφίζεται με τον κ. Ριντβάν Μολλά Ισά στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ακριβώς την επόμενη εβδομάδα ξεχύνεται στα Πομακοχώρια της Ροδόπης παρέα με τον Μουράτ Ομέρογλου και τον Ιμπραήμ Σερήφ ενισχύοντας και οικονομικά ως χορηγός τις τελετές και τις εκδηλώσεις;” (Ν.Ανδρουλάκης και Θράκη: Υποκρισία, άγνοια,καιροσκοπισμός ή “Δάσκαλε που δίδασκες”… )

Λίγο νωρίτερα είχαμε μετ’επιτάσεως υποστηρίξει ότι είναι ” Μείζον το ζήτημα και για τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη που θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε να προφυλάξει θεσμικά το κόμμα από φυγόκεντρες τάσεις, καθώς σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίπληξη στον κ. Μπουρχάν Μπαράν για την στάση του, θα φανεί ότι ο βουλευτής Ξάνθης είναι ο “προστάτης-ήρωας” της μειονότητας που δεν δίστασε να καταγγείλει το Ελληνικό Κράτος ενώ τα άλλα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. (ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ) που σέβονται τις αποφάσεις της Δικαστικής κι Εκτελεστικής εξουσίας είναι “προδότες της μειονότητας” και “πουλημένοι στην Ελληνική Κυβέρνηση”. (Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν εκθέτει το ΚΙΝ.ΑΛ ή ενεργεί κατόπιν εντολών Ν. Ανδρουλάκη;)

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και οι επιφανείς του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν έχουν πάρει θέση για την στάση του κ. Μπουρχάν Μπαράν και την καθ’υπαγόρευσιν υπό του Μουράτ Ομέρογλου υβριστική επιστολή κατά του Komotinipress, όπως άλλωστε συνέβη και με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και την επιστολή-επικήρυξη του Ιλχάν Ταχσίν σε βάρος του υπογράφοντος. (Απαντώντας στον κ. Μπ. Μπαράν (ΚΙΝ.ΑΛ.) για την έννοια της “αυτόκλητης προστατευτικής εθνικοφροσύνης”  Τα “μαχητικά της Άγκυρας” έφτασαν στην Κομοτηνή και απειλούν βουλευτές και δημοσιογράφους )

Παρά τα όσα κοσμογονικά έχουν συμβεί στην Θράκη με (επι)κέντρο αναφοράς τους σχεδιασμούς του διπλωματικά απόβλητου Μουράτ Ομέρογλου το τοπικό ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να δείχνει σιωπηλή συμπόρευση ή παραδοχή ή συγκατάνευση σε όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα στην Θράκη  κάτι που φάνηκε και από την στάση του Δημάρχου Κομοτηνής αλλά και του Συμβούλου της ΠΕΔ ΑΜΘ στα όσα ανυπόστατα εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν σε βάρος του Komotinipress κι εμού προσωπικά (Κατά του χρυσού οι τοπικοί φορείς της Ροδόπης για μια ακόμη φορά 32.20 μέχρι 34.00 λεπτό περίπου) .

…Βέβαια, εδώ δεν παίρνουν θέση όταν απειλείται από το τουρκικό παρακράτος ένας Σύντροφος και Βουλευτής τους, θα ασχοληθούν με έναν “παρείσακτο” και “γραφικό” δημοσιογράφο;(Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου απειλείται με εκτέλεση από το τουρκικό παρακράτος)

Ήταν αναμενόμενο λοιπόν από την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή (Το καθαρτήριο κάλεσμα του Κυρ. Μητσοτάκη στην Θράκη – Το Ουλάν Μπατόρ μονόδρομος για τον Μουράτ Ομέρογλου; ) το τοπικό ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να αναλωθεί σε σχόλια επιπέδου τοπικής κλαδικής  την ίδια στιγμή που ο Δήμαρχος Κομοτηνής και υποστηρικτής του κ. Ν. Ανδρουλάκη ήταν επιδεικτικά απών εκεί που θα μπορούσε κι έπρεπε να είναι παρών.

Θύμα κακών συμβούλων ο Γιάννης Γκαράνης, θύμα κακών συμβούλων και ο Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος και χάνει το συγκριτικό πλεονέκτημα να διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στην περιοχή εκμεταλλευόμενος την δυναμική του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ροδόπη. (Τα “επτά θανάσιμα αμαρτήματα” του Ιλχάν Αχμέτ, ο “τιμωρός” Πιουριφόϋ και των συντρόφων οι θύτες…. )

Να θυμίσουμε τις σκηνές που είδαμε και στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ όπου και κατέφθασε στην Αθήνα ως απεσταλμένος του ανθυποΰπατου διπλωματικά αποβλήτου κ. Μουράτ Ομέρογλου, ο συνδαιτυμόνας κ Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο Πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων της Μειονότητας, εκ των εμπίστων του Προξενείου, πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΕΦ , για να κάνει αίτηση εγγραφής στο ΠΑΣΟΚ και να γίνει υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης. Ο κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή επίσης ενοχλείται από τα γραφόμενα του Komotinipress και τον υπογράφοντα. (εκεί στην GenerationX της Μειονότητας διακρίνονται από μία επιλεκτική κι ετεροχρονισμένη ευθιξία κι ευαισθησία)…

Στο ίδιο συνέδριο εμφανίσθηκε και ο κ. Μολα Ίσα Ριτβαν( έχει δηλώσει μέγας θαυμαστής της μειονοτικής πολιτικής Ερντογάν) συνοδευόμενος από προσωπικό του φωτογράφο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΟΣ και από την αίθουσα του συνεδρίου έστελνε συγχαρητήρια σε ανάρτηση κάτω από την πανηγυρική ανακοίνωση του Οζγκιουρ Φερχάτ για την εκλογή του γράφοντας ” συγχαρητήρια Οζγκιουρ θα συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες με μεγάλη επιτυχία μπροστά μας…

Το ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης καθυβρίζεται από τον αρθρογράφο της Υψηλής Πύλης , προσωπικό φερέφωνο του Μουράτ Ομέρογλου, και χαρακτηρίζεται ως ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ δεν φάνηκε να ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ εκτός από τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Ιλχάν Αχμέτ (HDP İle Kol Kola Yürüyen Andrulakis, Seçimlerde Azınlıktan Oy Bekliyor!)

Στην περίπτωση του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένως με την περίπτωση του κ.Μπουρχάν Μπαράν που επιδιώκει να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση προσαρτηθείς στο τουρκοπροξενικό σύστημα ο οποίος , ωστόσο, φαίνεται ότι τελεί υπό καθεστώς πίεσης και έντονης μεταστροφής λόγων κι έργων σε σχέση με τα όσα υποστήριζε ένα εξάμηνο πριν.Ο ίδιος σίγουρα ξέρει καλύτερα και μπορεί να μας διαφωτίσει και για το “θρακικό” Σύνδρομο Στοκχόλμης που ο ίδιος βιώνει. (Οι “πληρωμένοι δολοφόνοι του Πιουριφόϋ” , το ΚΙΝ.ΑΛ. και το “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” του κ. Μπουρχάν Μπαράν )

Ίσως γι’αυτόν τον λόγο, ο συμπαθέστατος και με πλούσια κοινωνική προσφορά στην κοινωνία της Ξάνθης Ψυχίατρος κ. Μπουρχάν Μπαράν, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ένα μεγάλο κοινοβουλευτικό έλλειμμα: αν και ισχυρίζεται ότι υπηρετεί για τρία χρόνια τον λαό της Ξάνθης στην Βουλή, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είναι γνωστός και “βουλευτης-φάντασμα” που εμφανίζεται στο Βουλή σπανίως, μιλάει σπανιότερα και παρεμβαίνει σπανιότατα. Σύμφωνα , με την τρέχουσα κοινοβουλευτική χρονογραφία, διαθέτει με μεγάλες συμπάθειες  καθώς διανέμει στους συναδέλφους του βουλευτές τσίπουρο ιδιωτικής ετικέτας, δικής του δηλ παραγωγής! (Δεν γνωρίζουμε εάν ο Θεομπαίχτης Μουράτ Ομέρογλου καταναλώνει το ίδιο τσίπουρο σε αποθήκες και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης μετά τις προσευχές στα Τζαμιά..).

Στην κοινωνία της Ξάνθης, πάλι , ο κ. Μπουρχάν Μπαράν είναι γνωστός και ως ο “βουλευτής – παζαρτζής” αφού εσχάτως βρήκε πεδίο ενασχόλησης με τις ημερομηνίες διεξαγωγής παζαριών, λαϊκών αγορών και τον καθαρισμό νεκροταφείων ενώ εικάζεται ότι ακόμα γράφουν οι συνεργάτες του επιστολές για το παζάρι που συμπίπτει με το επόμενο Μπαιραμι.

Εμείς, πάλι , γνωρίζουμε το πραγματικά αξιόλογο έργο του ως ψυχιάτρου με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ψυχικής υγείας της Μειονότητας και γνωρίζουμε ότι διαθέτει οικονομική ανεξαρτησία τόσο από το επάγγελμά του όσο και από την επενδυτική του δραστηριότητα σε παραγωγή προϊόντων πλαστικού περιτυλίγματος, σακούλες νάϋλον κλπ. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του στην Βουλή.

2021_mparan-mpourhan

Ταυτόχρονα , όμως, απορούμε :

  • 1. για το πώς ένας πολιτικός με τα πολιτικά χαρακτηριστικά του κ. Μπουρχάν Μπαράν, έχοντας καταθέσει 277 ερωτήσεις (συνυπέγραψε 250, κατέθεσε 25 προσωπικές), με επαγγελματική αυτοτέλεια και οικονομική ανεξαρτησία, ξαφνικά δέχεται να μετεγγραφεί στο τουρκοπροξενικό σύστημα, να συμμετέχει σε τουρκοισλαμοπροξενικές τελετές, να εκφωνεί λόγους σε τζαμιά και να προωθεί τον εξισλαμισμό της Μειονότητας μετατρέποντας την θρησκεία σε διαπιστευτηρια υποταγής στο τοπικό μειονοτικό παραιερατείο.
  • 2.για ποιόν λόγο ανέχεται την εργαλειοποίησή του από το εξωθεσμικό άτυπο και παράνομο όργανο εκπροσώπησης της Μειονότητας (ΣΕΜΤΔΘ) που αυθαίρετα διέγραψε κι επιχείρησε να σκυλεύσει πολιτικά τον Ιλχάν Αχμέτ “ξεχνώντας” ότι αυτός τον είχε προτείνει στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά;
  • 3.Μήπως ψάχνει σωσίβιο επανεκλογής στο Προξενείο το οποίο του εγγυάται την ανυπαρξία ουσιαστικών αντιπάλων στην Ξάνθη καλλιεργώντας τον πολιτικό μεσιανισμό και τον κομματικό καιροσκοπισμό; Σε ποιόν ανήκει η φράσηότι μετά τις εκλογές θα απαλλαγούμε μια και καλή από τον Ιλχάν;”που ακούσθηκε εντός ΣΕΜΤΘ; ,και ποιοί ακριβώς θ’απαλλαγούν;
  • 4. γιατί σιωπά το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης για όλα τα παραπάνω; Ενδιαφέρθηκε για το αν ο κ. Μπουρχάν Μπαράν είναι ακόμη μέλος της ΣΕΜΤΘ; Ή μήπως το τοπικό πασοκικό ιερατείο έχει διαβρωθεί τόσο πολύ από το Προξενείο;

Βέβαια, σε όλα αυτά, δεν αποκλείεται ο κ. Μπουρχάν Μπαράν μέσα από την εμπειρία του στα …..παζάρια να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο κρητικό πρότζεκτ με τις Γιαγιάδες και με τις ευλογίες του κ. Νίκου Ανδρουλάκη συνδυάζοντας τα παζάρια της Θράκης με τις αλάνες της Κρήτης!

Αρθρογράφος