Οι “πληρωμένοι δολοφόνοι του Πιουριφόϋ” , το ΚΙΝ.ΑΛ. και το “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” του κ. Μπουρχάν Μπαράν

29 Απριλίου 202206:27

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του καταδίκαζε τον αμετανόητο αναθεωρητισμό και την απουσία κράτους δικαίου στην Τουρκία, στην Ροδόπη πραγματοποιήθηκε τουρκο-ιφτάρ με έντονο παρασκήνιο που εξέπεμψε πολύ συγκεκριμένα μηνύματα για όποιον επιθυμούσε την αποκωδικοποίησή τους.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο αμετανόητος αναθεωρητισμός και η απουσία κράτους δικαίου παραμένουν κύρια στοιχεία της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης»

Κατ’αρχήν ήταν εμφανής ο σχεδιασμός απο το μειονοτικό παραϊερατείο και την επίσημη διπλωματική αποστολή της Τουρκίας στην Ελλάδα, να συμπεριληφθούν στο πρωτόκολλο οι “νέοι άνθρωποι” του τουρκικού παρασυστήματος στην Θράκη. Σε δεύτερη ανάγνωση η προσχεδιασμένη τουρκο-φιέστα με τις 1500 μερίδες που δεν επαρκούσαν και τους κλειστούς δρόμους σε όλη την Κομοτηνή ήταν η “απάντηση” στο κατανυκτικό αντάμωμα των Επιταφίων της Κομοτηνής την Μ. Παρασκευή (από το οποίο απουσίαζε ο Δήμαρχος της πόλης).

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι επί της υποδοχής στο εντευκτήριο της πρώην Ε.Τ.Ν.Κ. ήταν ο αναδυόμενος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ερντέμ Χουσεΐν ενώ στο πρώτο πλάνο βρισκόταν ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μπουρχάν Μπαράν, σε αντίθεση με τον Βουλευτή Ροδόπης ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Ιλχάν Αχμέτ που βρισκόταν ανάμεσα στους καλεσμένους και τον κόσμο της μειονότητας.

Για τις σχέσεις Μπουρχάν Μπαράν – Προξενείου έχουμε γράψει αρκετά κι έχουμε έρθει σε προσωπική αντιπαράθεση με τον συμπαθέστατο κατά τ’άλλο ψυχίατρο ο οποίος , ωστόσο, φαίνεται ότι τελεί υπό καθεστώς πίεσης και έντονης μεταστροφής λόγων κι έργων σε σχέση με τα όσα υποστήριζε ένα εξάμηνο πριν.

Ακούγοντας μία ραδιοφωνική του συνέντευξη στο JOYFM τον Σεπτέμβριο του 2021 και συγκρίνοντας κανείς την προχθεσινή εικόνα από το τουρκοιφτάρ διαπιστώνεται η ανεξήγητη αλλαγή του και μάλιστα απέναντι σε εκείνους που μέχρι χθες χαρακτήριζε ως “πληρωμένους δολοφόνους“.Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να ξαναδιαβάσουμε τις τότε θέσεις του κ. Μπουρχάν Μπαράν για τις ενδομειονοτικές συνθήκες, τον ρόλο του κ. Ιλχάν Ταχσίν ή του κ. Φερρούχ Οζκάν για τους οποίους είπε ότι είναι οι “πληρωμένοι δολοφόνοι χαρακτήρων”, για το ΚΙΕΦ, για τις κακές σχέσεις που είχαν και οι δύο βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Θράκη με το ΚΙΕΦ , τα Φεστιβάλ Φιλλύρας και Ιάσμου καθώς και το ευρύτερο φάσμα των εκτιμήσεών του για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Θράκη.

Σήμερα, τον Απρίλιο του 2022, τον βλέπουμε να βρίσκεται σε θερμούς εναγκαλισμούς με όλους τους εκφραστές του τουρκισμού στην Θράκη , όπως επίσης και με τους ψευδομοουφτήδες με τους οποίους μέχρι χθες δεν μιλιόταν , ειδικά με τον Ιμπραήμ Σερήφ. Η παρουσία του Τούρκου Υπουργού , του τουρκικού παρακράτους και του μειονοτικού παραϊερατείου περιέβαλλαν τον κ. Μπουρχάν Μπαράν με την απαραίτητη πολιτική κάλυψη στέλνοντας και συγκεκριμένα μηνύματα προς το ΚΙΝ.ΑΛ. (βλ. και σχετικό βίντεο εδώ Μπαράν-Σερήφ στην αγορά της Κομοτηνής)

Συμπερασματικά, μας προκαλεί τεράστια εντύπωση η αγάπη που δείχνει ο κ. Μπουρχάν Μπαράν για τους μέχρι πρότινος -παρολίγον- εκβιαστές και θύτες του. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως εντός εξαμήνου ανέπτυξε θετικά συναισθήματα για το μειονοτικό παραϊερατείο ενώ είναι θαυμαστή η υποτακτική και θετική συμπεριφορά του στο τουρκοσύστημα της Θράκης. Ο ίδιος σίγουρα ξέρει καλύτερα και μπορεί να μας διαφωτίσει και για το “θρακικό” Σύνδρομο Στοκχόλμης που ο ίδιος βιώνει.

Είναι πλέον εμφανές ότι το μειονοτικό παραϊερατείο επιδιώκει να προωθήσει τον κ.Ριτβάν Μολλά Ισά ή άλλα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ που όμως είναι πλήρως ελεγχόμενα από τους τουρκομηχανισμούς στην Θράκη. Εντύπωση προκαλεί και η επανεμφάνιση του κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, του σκιώδους υπουργού Θράκης του παραερντογανικού καθεστώτος. Ειδικά στην περίπτωση του κ. Ριτβάν Μολλά Ισά προβάλλεται ως πρόφαση εν αμαρτίαις η ¨στήριξη¨που -δήθεν-παρέσχε στον Ν. Ανδρουλάκη , αν και είναι γνωστό ποιοί είναι οι παρασκηνιακοί ενορχηστρωτές του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ροδόπη.

Μολλά Ισά Ριτβάν: Ο υμνητής του Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει χρίσμα από τον Νίκo Ανδρουλάκη

Στην πολιτική ανάλυση είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία επιδιώκει στις επόμενες εκλογές να εκλέξει πάση θυσία ελεγχόμενα πιόνια, κάτι που δεν κατάφερε το 2015 ή το 2019 , και να εκμεταλλευθεί την δυναμική που θα δημιουργήσει η απλή αναλογική προκειμένου να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη Βουλή. ‘Εχει ενδιαφέρον να συνδυασθούν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας με τις τάσεις που διαμορφώνονται στην ελληνική κοινωνία και όπως αυτές αποτυπώνονται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

 

Υπενθυμίζεται πως η μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2020. Το πρώτο κόμμα αν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 25% των έγκυρων ψηφοδελτίων, τότε λαμβάνει μπόνους 20 έδρες, ενώ οι υπόλοιπες 280 έδρες κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των δικαιούμενων εδρών των κομμάτων. Από το 25%, για κάθε 0,5%, το πρώτο κόμμα παίρνει επιπλέον μπόνους μία έδρα, ενώ το μάξιμουμ των 50 εδρών το λαμβάνει εάν το ποσοστό του είναι στο 40%.

Σύμφωνα με κάποια ακραία σενάρια, το Προξενείο επιδιώκει να εκλέξει 3 έδρες στην Ροδόπη και 2 στην Ξάνθη συσπειρώνοντας τους ελεγχόμενους ψηφοφόρους και δημιουργώντας παράσταση υπεροχής στο πεδίο. Στόχος ξεκάθαρος , λοιπόν, του ΑΚΡ, του Προξενείου, της ΜΙΤ και κάποιων ξένων δυνάμεων είναι η δημιουργία μιας μικρής ομάδας τουρκοφρόνων βουλευτών εντός της Ελληνικής Βουλής, που θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις προσεχείς μετεκλογικές εξελίξεις και με την “Γαλάζια Πατρίδα” να βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης από το στρατιωτικό κατεστημένο.

Ωστόσο από τη ΝΔ δεν μας έχει απαντήσει κανείς τί θα συμβεί σε περίπτωση που μία ενωμένη αντιπολίτευση , ενισχυμένη και από τους τουρκόφρονες της Θράκης σταθεί απέναντι στην πρόθεση της Κυβέρνησης για αυτοδύναμες κυβερνήσεις και θα αποπειραθεί να διατηρήσει καθεστώς συνεργασιών με διατήρηση της απλής αναλογικής. Άλλωστε, σύμφωνα μετ η δημοσκόπηση της ALCO μοιρασμένοι στα δύο είναι οι πολίτες για το αν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος (σ.σ. απλή αναλογική), προκειμένου να είναι πιο εύκολη η αυτοδυναμία ενός κόμματος, καθώς επικρατεί… ισοπαλία με 39% υπέρ και 39% κατά, ενώ το 22% απάντησε ότι δεν ξέρει. 

Σε ό,τι αφορά στους άστοχους χειρισμούς του ΠΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου και της τοπικά ανύπαρκτης ΝΔ αναφερθήκαμε σε προηγούμενο σημείωμα, ενώ για τον ενδοπασοκικό καννιβαλισμό  έχουμε ακόμη αναπάντητα ερωτήματα.

Σε ό,τι αφορά στο ν. Ροδόπης, το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. είναι δέσμιο της καθεστωτικής αντίληψης που το χαρακτηρίζει ήδη από το παλιό ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας μία δυναμική στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχοντας διατηρήσει άρρηκτους δεσμούς με το τουρκικό Προξενείο το οποίο προσδιόρισε ακόμη και τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά του δήμου Κομοτηνής  αντιδρώντας στην υποψηφιότητα της κ. Κλεοπάτρας Στογιαννίδου ή του κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου και να συναινεί στην προοπτική του νυν Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη. Σήμερα αντιλαμβάνεται κανείς για ποιό λόγο, καθώς το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πλέον ο αδύναμος κρίκος που δεν αντιστέκεται και δεν αντιδρά στο γεγονός ότι στην Ροδόπη επιβάλλεται …το τουρκοπροξενικό ΚΙ.ΝΑΛ. της Ξάνθης……..

Αναζητώντας τον Δήμαρχο Αγωνιστή στα social media της Κομοτηνής

Τώρα είναι στο χέρι του Ν. Ανδρουλάκη να κάνει την διαφορά, να ασχοληθεί ενεργά με την Θράκη και να στηρίξει ενεργητικά τα στελέχη της μειονότητας που δίνουν την μάχη ενάντια στο τουρκικό κατεστημένο, το ΑΚΡ , την ΜΙΤ και τα συμπλεκόμενα / διαπλεκόμενα συμφέροντα με “διαπολιτισμικό χαρακτήρα”.

 

Αρθρογράφος