Ακόμη μία δράση “ήπιας ισχύος” από την ΥΤΒ

26 Αυγούστου 202207:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με την απονομή των σχετικών πιστοποιητικών παρακολούθησης, ολοκληρώθηκσε το πρόγραμμα της «Διεθνούς Ακαδημίας Νέων Λογοτεχνών», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Προεδρία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό και τις Συγγενείς Κοινότητες (YTB) και το Πανεπιστήμιο Maltepe με την συμμετοχή 65 νέων συγγραφέων από διάφορες χώρες του κόσμου. Διοργανώθηκαν σεμινάρια και εργαστήρια σε τομείς όπως η ποίηση, το διήγημα, το δοκίμιο και η μετάφραση για την χρονική περίοδο 18-25 Αυγούστου 2022..

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν νέοι συγγραφείς από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν και Αφγανιστάν.

Στην τελετή πιστοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρέστησαν ο Πρόεδρος της YTB Abdullah Eren, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του AK Party Eskişehir Δρ. Nabi Avcı και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Maltepe Dr.  Edibe Sözen.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της YTB Abdullah Eren δήλωσε ότι πραγματοποιούνται δραστηριότητες για να προσεγγίσουν μεγάλο αριθμό Τούρκων πολιτών, περίπου 5 εκατομμύρια, που ζουν στο εξωτερικό και τόνισε ότι προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες που ζουν σε διαφορετικές χώρες δεν θα διακόψουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας, AK Party Eskişehir Αναπληρωτής Καθ. Δρ Nabi Avcı, από την άλλη, εξέφρασε ότι είναι πολύ χαρούμενος που συναντά νέους συγγραφείς από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και το Αζερμπαϊτζάν

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Maltepe Δρ η Edibe Sözen δήλωσε ότι το πρόγραμμα μιας εβδομάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Σημείωσε ότι οι μαθητές που θα λάβουν το πιστοποιητικό θα εφαρμόσουν τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει στη μελλοντική τους ζωή. Τόνισε, επίσης, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μία διεθνής δημόσια διπλωματία με το πρόγραμμα της ακαδημίας συγγραφής

Αρθρογράφος