Το αυτογκόλ του Αλέξη…,Του Νίκου Καραγιαννακίδη

26 Μαΐου 201716:32

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, περιχαρής και υπερήφανος, ο Αλέξης Τσίπρας για τα γκολ που επέτυχε και την μπάλα που έπαιξε, εξήλθε του κοινοβουλίου και συνοδευόμενος από τις ιαχές της κοινοβουλευτικής του ομάδας που κραύγαζε πανηγυρικά «πού είναι η μπάλα», πήρε τον λόγο κι απήντησε «τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών».

Επί τέσσερις ημέρες τα στελέχη του μιλούσαν για τον μάγο της μπάλας, ο οποίος μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, κατόρθωσε κι έκρυψε την μπάλα από τους αντιπάλους μας και μάλλον θα την φανέρωνε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, την Δευτέρα στο γήπεδο των δανειστών, έτσι για να έπαιζε και λίγο ο παιχταράς μας κι εκτός έδρας.

Την Δευτέρα όλοι στην Ελλάδα περίμεναν να δουν την συνέχεια του αγώνα με την μπάλα πλέον να βρίσκεται στο γήπεδο των δανειστών. Προς μεγάλη κατάπληξη όλων ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ. Γιατί; Μα φυσικά, διότι δεν υπήρχε καμία απολύτως μπάλα.

Την Δευτέρα αποκαλύφθηκε (θέλω να πιστεύω και στους οπαδούς του Τσίπρα) ότι η μπάλα δεν έφυγε ποτέ από τα πόδια του Τσίπρα, αλλά απλώς την Πέμπτη το βράδυ είχε επιτύχει (ο ίδιος και τα στελέχη του το βάφτισαν επιτυχία) το πιο ευφάνταστο αυτογκόλ που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία των Εθνών (στο μουντιάλ παίζαμε).

Μάθανε δηλαδή, και οι οπαδοί του Τσίπρα ότι η μπάλα δεν είχε φύγει ποτέ από τα πόδια του Αλέξη, αλλά αυτό που πέτυχε την Πέμπτη το βράδυ λεγόταν αυτογκόλ και απλώς μετά το αυτογκόλ του καθόταν τραυματισμένος πάνω στην μπάλα και μέσα στα δίχτυα αρνούμενος να σηκωθεί και να πάει στο κέντρο του γηπέδου για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Η μπάλα παρέμενε στα δίχτυα παρέα με τον Αλέξη, ο οποίος φοβόταν να πάει στο κέντρο του γηπέδου να παραδεχτεί ότι πέτυχε ακόμη ένα αυτογκόλ και μάλιστα χειρότερο από κάθε προηγούμενο.Ήταν πλέον εμφανές ότι ο Αλέξης δεν μπορούσε καν να «πάρει τα πόδια του» (ποδοσφαιρικός όρος).

Εκείνη την στιγμή μάλιστα ακούστηκε κι ένα σφύριγμα από την εξέδρα που σηματοδότησε την λήξη του αγώνα και ακούστηκε εν συνεχεία από τα μεγάφωνα και η στεντόρια φωνή του Τσακαλώτου που καλούσε τον κόσμο με παλαιό κομμουνιστικό στυλ να σπεύσει στο σπίτι του να δει το Survivor.

Οι συνέπειες του αυτογκόλ είναι νομίζω γνωστές και στον πιο αδαή:

  • τέταρτο μνημόνιο στα πλαίσια εφαρμογής του τρίτου χωρίς συνοδεία χρηματοδότησης, μη εκταμίευση καν της δεύτερης δόσης του 3ου μνημονίου,
  • μη κλείσιμο καν της 2ης αξιολόγησης,
  • επιτροπεία της χώρας για τα επόμενα 60 έτη,
  • μία γκάμα από αντισυνταγματικά μέτρα για κάθε νομικό γούστο αντισυνταγματικότητας κ.λ.π.

Μετά δε τα γεγονότα της 22ας Μαΐου, όπου επικυρώθηκε η λήξη του αγώνα, οι οπαδοί και οι εφημερίδες του Αλέξη έσπευσαν να δώσουν νέα συνέχεια του αγώνα για την 15η Ιουνίου.

Η δικαιολογία εμφανής: Πώς θα παίξουμε στο μουντιάλ, όταν την 3η Ιουνίου είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ; Είδατε ποτέ το μουντιάλ να προηγείται;

Αν μιλούσαμε για άλλη χώρα, σίγουρα θα γελούσαμε.

Είναι η χώρα σου ανόητε!!!

 

** Το πρώτο αυτογκόλ ήταν η συνέχιση των μνημονίων, μολονότι το 2015 εξερχόμασταν από το 2ο και ξεμπερδεύαμε.

 

Αρθρογράφος