9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

12 Απριλίου 201908:44

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ.) με υπεύθυνη την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής (ΣΕΕ ΠΕ86) Φωτιάδου Γλυκερία σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τον Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Ροδόπης Νταντουρή Κωνσταντίνο διοργανώνουν το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Κομοτηνή. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/4/2019 στο 1ο ΓΕΛ/2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής 8:30-14:00.

Το φεστιβάλ διεξάγεται παράλληλα σε 16 πόλεις της Ελλάδας Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Καστοριά, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) ψηφιακά έργα που δημιούργησαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής, σχολικών δραστηριοτήτων ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής των μαθητών με κάποιο ψηφιακό έργο στο φεστιβάλ είναι η συμμετοχή εκπαιδευτικού πληροφορικής στην ομάδα συντονιστών εκπαιδευτικών.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί και να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και να παρουσιαστούν τα ψηφιακά έργα τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:
Παρουσιάσεις των μαθητών σε ακροατήριο (μεγάλο αμφιθέατρο 1ου ΓΕΛ/2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής)
Έκθεση των ψηφιακών έργων σε εκθεσιακό χώρο (αίθριο 1ου ΓΕΛ/2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής)
Τηλεδιάσκεψη των 16 πόλεων με παρουσίαση μιας ομάδας μαθητών από κάθε πόλη (μικρό αμφιθέατρο 1ου ΓΕΛ)

Επίσης θα γίνει
Παρουσίαση-επίδειξη από την ομάδα φοιτητών DIR (Democritus Industrial Robotics)
Επίδειξη ρομποτικών κατασκευών από τους Robospecialists
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα υλοποιηθούν εργαστήρια για μαθητές:
Εργαστήριο Arduino (από τον εκπαιδευτικό φυσικών επιστημών του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Μαλαμίδη Ιωάννη)
Εργαστήριο Machine Learning (από τον εκπαιδευτικό πληροφορικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Δημακόπουλο Δημήτρη)
Εργαστήριο Augmented Reality (από τον εκπαιδευτικό πληροφορικής της ΔΔΕ Ροδόπης, Ζαδέλλη Μανώλη)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τα έργα των μαθητών στο blog: https://9digifestthra.blogspot.com/.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, τον Δήμο Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και το Εργαστήρι εναλλακτικής μάθησης «Ρομποτεχνία».

Αρθρογράφος