maroulontolmades

Μαρουλοντολμάδες

10 Αυγούστου 201118:33

maroulontolmadesΜαρουλοντολμάδες


Υλικά:

  • μεγάλα φύλλα μαρουλιού
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • άνιθο
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι και βούτυρο
  • λεμόνι
  • γάλα
  • βούτυρο (για κρέμα)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μαρουλόφυλλα.

Πλένουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε τον κιμά (ωμό) με το πλυμένο ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, τον κομμένο άνηθο και δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε λίγο μίγμα (ας πούμε μια κουταλιά) στο πλατύ τμήμα του μαρουλιού και τυλίγουμε ενώ κόβουμε κατά μήκος το “νεύρο” του μαρουλιού.

Τα βάζουμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λάδι και μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, σκεπάζουμε με ένα πιάτο (για βάρος) και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Τρία τέταρτα βράσιμο είναι αρκετό.

Εάν κάνουμε κρέμα τραβάμε λίγο ζουμί (αν έχει μείνει)και μαζί με ένα φλιτζάνι γάλα, χυμό 2 λεμονιών και 2 κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι να δέσει η κρέμα. Αν θέλετε πιο απλά, ρίχνετε το χυμό των 2 λεμονιών λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Σλουρπ!

http://greekcook.gr

http://www.mpatzakidis.gr/


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr