Σε δίκη για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ο «Dr Kontos»

21 Σεπτεμβρίου 202122:25

Δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών καταλογίζονται στον 47χρονο εμφανιζόμενο ως διακεκριμένο ογκολόγο, γνωστό ως “Dr Kontos”, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, αλλά και άλλα δεκαέξι πρόσωπα που παραπέμπονται ως συνεργοί του βασικού κατηγορούμενου.

Αποδεχόμενο την πρόταση της Εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη, το Δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού” για σωρεία κατηγοριών που αφορούν τους θανάτους 12 βαρέως ασθενών οι οποίοι εγκατέλειψαν τις θεραπείες τους και αφέθηκαν στις δήθεν θεραπείες του “Dr Kontos” αλλά και για εκείνες των 14 ασθενών που κινδύνευσαν σοβαρά λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξαν στον κατηγορούμενο και τις επικίνδυνες θεραπείες που προσέφερε έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την κατηγορία.

Ο 47χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη και 16 συγκατηγορούμενοι του “Dr Kontos” ως συνεργοί στην δράση του. Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του δήθεν εξειδικευμένου κορυφαίου γιατρού είναι ένας πρώην βουλευτής και υπουργός, ιατρός στο επάγγελμα, γιατροί, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο βοτάνων αλλά και μία μοναχή.

Ο ίδιος ο βασικός κατηγορούμενος αρνείται πως ευθύνεται για θανάτους ασθενών στους οποίους χορηγούσε θεραπείες βοτάνων δηλώνοντας κατά την πρώτη απολογία του στον ανακριτή “εμπειρικός βοτανολόγος”. Τονίζοντας μάλιστα πως οι ασθενείς που προσέγγιζε δεν είχαν πιθανότητες να ζήσουν είχε αναφέρει: «Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους, προσέφερα θετικές, αν μη τι άλλο, υπηρεσίες Placebo.. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής, των κατά τα λοιπά, δυστυχώς, ετοιμοθάνατων ανθρώπων». Ισχυρίζεται επίσης πως οι συγκατηγορούμενοι του δεν έχουν καμία ευθύνη στην υπόθεση καθώς -όπως αναφέρει- τους είχε παραπλανήσει για την πραγματική του ταυτότητα.

Ο 47χρονος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας που είχε καταγγελίες για τη δράση του και η αρχική δίωξη που του ασκήθηκε αφορούσε τον θάνατο τριών ασθενών, δύο εκ των οποίων ανήλικα παιδιά. Στην πορεία της ανάκρισης που χειρίστηκε ο 1ος Τακτικός Ανακριτής, αποδείχθηκε ότι οι θάνατοι ασθενών που αφέθηκαν στα χέρια του “Dr Kontos”, διακόπτοντας τις θεραπείες τους, ήταν πολύ περισσότεροι από τρεις. Στις δικαστικές Αρχές τέθηκαν στοιχεία και για περιπτώσεις που ασθενείς αντιμετώπισαν σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, μεταξύ δε αυτών και ασθενής που μετά από χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική, παρουσία του “Dr Kontos”, για τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, κατέστη σε ποσοστό 92% ανάπηρος.

Εισαγγελική πρόταση 300 σελίδων για τον ψευτογιατρό

 

Διέθετε την ικανότητα να «ξεκλειδώσει το DNA», να «τσιμεντώσει τα καρκινικά κύτταρα», να αντιμετωπίσει κάθε μορφή κακοήθειας με έλαια από την Ταϊλάνδη και ενέσεις από το Βατικανό, να θεραπεύσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα με διατροφή βασισμένη σε «πόδια μοσχαριού» και να εξαφανίσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας με «ποδόλουτρο με ρίγανη και κρεμμύδι». Αλλωστε, είχε καταρτιστεί γι’ αυτό σε «σπουδαίο ιατρικό κέντρο της Ελβετίας ως ιατρός νευροογκολόγος / νευροχειρουργός – φυσιοπαθητικός διεθνούς φήμης» και είχε γλιτώσει, κατά τα λεγόμενά του, από τον θάνατο πολλές διασημότητες.

Ο λόγος για τον… «Dr Nicholas Kontos», τον… διακεκριμένο «ιατρό, ογκολόγο, ομοιοπαθητικό», τον 48χρονο ψευτογιατρό που κατάφερε να εξαπατήσει τα απελπισμένα θύματά του, στην πλειονότητά τους καρκινοπαθείς, πείθοντάς τους ότι μπορεί να τους γλιτώσει από τις αρρώστιες τους. Από τους ασθενείς αυτούς, που μέσα στην απελπισία τους είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του, κατέληξαν οι 12, ανάμεσά τους και παιδιά.

Την απίστευτη δράση του ψευτογιατρού καταγράφει σε 300 σελίδες η εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη, η οποία προτείνει την παραπομπή του σε δίκη για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που συνδέονται όχι μόνο με τις περιπτώσεις θανάτων των 12 καρκινοπαθών, αλλά και με ακόμη 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας! Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κατά την εισαγγελέα, θα πρέπει να καθίσουν μαζί με τον 48χρονο και 16 ακόμη πρόσωπα, γιατροί, στελέχη κλινικής, ένας πρώην υπουργός, ένας έμπορος βοτάνων και μια μοναχή.

Ο θάνατος των παιδιών

Στην εισαγγελική πρόταση καταγράφεται η συγκλονιστική περίπτωση παιδιού το οποίο το 2014, σε ηλικία μόλις 13 ετών, είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου. Ο ψευτογιατρός πλησίασε τους γονείς του εκμεταλλευόμενος την απελπισία τους και τους έπεισε να διακόψουν «την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κ.λπ και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος».

Το αποτέλεσμα ήταν η υγεία του ανήλικου ασθενούς «να επιδεινωθεί ραγδαία και σε σημείο μη αναστρέψιμο, με την απρόσκοπτη αύξηση του όγκου, να περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση και να αποβιώσει στις 17.02.2017, σε ηλικία 16 ετών». Ο κατηγορούμενος κατάφερε να αποσπάσει από τους γονείς του παιδιού 19.502 ευρώ.

Κάνναβη από το Αγιον Ορος

Στα δίχτυα του έπεσαν και δύο γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού. Στη μία ασθενή ο κατηγορούμενος «χορήγησε» βότανα από τον Αγιον Ορος, «ενέσιμα φάρμακα στη σπονδυλική στήλη της» και «κάνναβη σε μορφή ελαίου, σε συνδυασμό με συγκεκριμένο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής». Αυτό που έχει αξία να σημειωθεί είναι ότι, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, κάποιες από τις ενέσεις στην ασθενή έγιναν σε δημόσιο νοσοκομείο και κάποιες άλλες στο σπίτι της!

Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να μείνει ακάλυπτη από φαρμακευτική αγωγή, να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο και εκεί να αποβιώσει. Την άλλη ασθενή, που δυστυχώς και εκείνη κατέληξε, ο 48χρονος την έπεισε ότι για να υπάρξει «πλήρης ίαση» δεν θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση ολικής αφαίρεσης στήθους, όπως της πρότειναν οι γιατροί της, ούτε σε χημειοθεραπείες, αλλά να λάβει «βότανα από το Αγιον Ορος» που ο ίδιος της χορηγούσε.

Χυμοί για τον καρκίνο του πνεύμονα

Με χυμούς βιολογικών προϊόντων, χορήγηση «ειδικού φαρμάκου» και «διατροφή», ο κατηγορούμενος έπεισε άλλον ασθενή ότι θα καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο ασθενής ακολούθησε τις «συμβουλές» του, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του -«εμφάνιση νέων εστιών, συλλογή υγρού στο αριστερό ημιθωράκιο»- και τελικά απεβίωσε το 2015. Την ίδια ακριβώς κατάληξη είχαν και δύο ακόμη καρκινοπαθείς.

Φάρμακα «προερχόμενα από την Ελβετία», τα οποία «βρίσκονταν ένα στάδιο πριν την έγκρισή τους από τον ΕΟΦ, βασισμένα σε έλαια και πρώτες ύλες από βότανα του Αγίου Ορους, επτά ενέσεις αρτεμισίνης, αξίας 19.800 ευρώ εκάστη», οι οποίες έφταναν στην Ελλάδα από το Βατικανό, «νερό από την Αμερική» που εμπεριείχε «ευγενή μέταλλα, πλατίνα και χρυσό» ήταν η θεραπεία που πρότεινε ο 48χρονος σε άλλη γυναίκα καρκινοπαθή. Τα φάρμακα αυτά -κατά τα λεγόμενα του κατηγορουμένου- «τσιμεντώνουν τα καρκινικά κύτταρα και εξαλείφουν την ασθένεια». Μόνο που στοίχιζαν λίγο ακριβά, και συγκεκριμένα 60.0000 ευρώ, ποσό το οποίο ο… Dr. Kontos ζήτησε και απέσπασε από την άτυχη γυναίκα.

Του αφαίρεσαν πλευρό!

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εισαγγελέας στην υπόθεση σοβαρού τραυματισμού άνδρα λόγω πτώσης του από αλεξίπτωτο το 2014 στη Ρόδο. Ο άτυχος άνδρας μετά την πτώση είχε σοβαρό κινητικό πρόβλημα και ποσοστό αναπηρίας 82%. Ο ψευτογιατρός, μαζί με συγκατηγορούμενούς του γιατρούς κλινικής -ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, θωρακοχειρουργός στο επάγγελμα-, χειρούργησαν τον ασθενή. Μετά το χειρουργείο αυτός υπέστη βαριά σωματική βλάβη, η οποία επήλθε με την «αφαίρεση ενός εκ των δεξιών πλευρών του».

Οι βλάβες στην υγεία του ήταν μεγάλες και το ποσοστό αναπηρίας του ανήλθε στο 85%. Ο κατηγορούμενος υποσχέθηκε ότι θα τοποθετήσει στον ασθενή μόσχευμα που ήταν ιδιαίτερα ακριβό και κόστιζε 54.000 ευρώ, «καθόσον δεν κατασκευαζόταν στην Ελλάδα, αλλά κατά ένα μέρος στις ΗΠΑ και κατά ένα άλλο μέρος στη Γαλλία». Επιπλέον, για την «πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μετά το χειρουργείο ήταν απαραίτητες τέσσερις ενέσεις με βλαστοκύτταρα, παρασκευαζόμενες στη Γαλλία, αξίας 7.000 ευρώ εκάστη (…), αλλά και η λήψη χαπιών που παρασκευάζονταν επίσης στη Γαλλία, αξίας 15.000 ευρώ, τα οποία θα του επέτρεπαν ξανά τη βάδιση».

Τώρα, σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους ως συνεργούς του ψευτογιατρού, η εισαγγελέας αναφέρει ότι τον διευκόλυναν στο «ιατρικό» έργο του, παρέχοντάς του μεταξύ άλλων χώρους γραφείων σε κλινικές «προκειμένου να προβαίνει εκεί επ’ αμοιβή σε ιατρικές πράξεις». Μάλιστα, για την κατηγορούμενη μοναχή στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι παραχώρησε στον 48χρονο «τη χρήση ειδικού χώρου» εντός της Ιεράς Μονής στο Πήλιο, τον οποίο ο κατηγορούμενος «είχε εξοπλίσει και διαμορφώσει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να παραπέμπει σε ιατρείο-εξεταστήριο ασθενών…».

Οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής

Ο βίος και η πολιτεία όμως του «Dr Nicholas Kontos» περιλαμβάνει και άλλες… δραστηριότητες. O 48χρονος δήλωνε «κομιστής και κύριος τριών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής», όπως και παράγοντας που θα βοηθούσε στην ανέγερση ξενοδοχείου στην Κέρκυρα με την ανάληψη 10 εκατ. δολαρίων από θυρίδα στην Αμερική!

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος