Καταδίωξη και σύλληψη σεσημασμένου παιδόφιλου – Εντοπίσθηκε στην Κομοτηνή, συνελήφθη στην Ξάνθη

19 Σεπτεμβρίου 201721:35

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας της Κομοτηνής Ο ΧΡΟΝΟΣ και της δημοσιογράφου κ. Δήμητρας Συμεωνίδου, άνδρας που εντοπίστηκε στην Κομοτηνή να ενοχλεί ανήλικα αγόρια, δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης αστυνομικών, καταδιώχτηκε και τελικά συνελήφθη στην γειτονική Ξάνθη. Το περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες μέρες στην πόλη μας και έρχεται να «θορυβήσει» τους γονείς παιδιών και εφήβων, για τη δράση ανθρώπων που στοχεύουν στην εκμετάλλευση τους καθ’ οποιονδήποτε τρόπο.

Από πληροφορίες που έχει συλλέξει ο «Χ» γύρω από τη δράση του άνδρα, προέκυψε ότι είχε συλληφθεί αρχές του τρέχοντος έτους σε άλλη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε τότε σε βάρος του να περιλαμβάνει τα αδικήματα της αποπλάνησης και απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκων. 

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι πρόκειται γι ατον Πασσαλή Μάριο του οποίου τα στοιχεία είχε δώσει στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 59χρονου, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της 5 Ιανουαρίου 2017 στις Σέρρες για αποπλάνηση και απόπειρα αποπλάνησης ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για τον ΠΑΣΣΑΛΗ Μάριο του Δούκα και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 07-03-1957 στην Ξάνθη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της αποπλάνησης παιδιών τα οποία συμπλήρωσαν τα 12 αλλά όχι και τα 14 έτη κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα και καθ’ υποτροπή.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 12:00 ώρα της 26.02.2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων ή ομοειδών αδικημάτων, που τυχόν αποκαλυφθούν με αφορμή τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805, 23210-90918, 23210-90909 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αρθρογράφος