Αδιάφορους άφησε τους χρήστες του διαδικτύου το debate Γραβάνη-Κιλτσίκη

25 Νοεμβρίου 201708:40

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι απόψεις των δύο υποψηφίων , Γιάννη Κιλτσίκη και Αντώνη Γραβάνη , για το ΕΒΕ Ροδόπης φιλοξενήθηκαν σε ειδική εκπομπή του STAR Bορείου Ελλάδος με οικοδεσπότες την δημοσιογράφο κ. Ειρήνη Τσακίρη και τον ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Φάνη Κωφίδη.

Μετά το πέρας της «τηλεμαχίας» οι πρώτες μετρήσεις με τα σχετικά εργαλεία λογισμικού , δείχνουν ότι οι τηλεθεατές έμειναν ασυγκίνητοι και δεν υπήρχαν οι αναμενόμενες αντιδράσεις στα social media όπου άλλωστε το κοινό της Ροδόπης έχει κατά καιρούς δυναμική παρουσία.

Η ώρα και μέρα προβολής (συνέπεσε και το “black Friday”), η επανάληψη των ίδιων κλισέ που οι ανθυποψήφιοι είχαν εκθέσει κατά την παρουσίαση του  προγράμματός τους την προηγούμενη εβδομάδα, οι ερωτήσεις ενός εκ των συντονιστών που παρέπεμπαν περισσότερο σε δημοσιοποιημένο ψυχογράφημα προθέσεων και όχι σε αντιπαράθεση δύο ανθρώπων της «πιάτσας» , αλλά και η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των υποψηφίων και των δύο συνδυασμών με σχετικές αναρτήσεις και κοινοποιήσεις συνέβαλαν στο να περάσει η συγκεκριμένη τηλεοπτική «αναμέτρηση» απαρατήρητη.

Δύο ήταν οι ενδιαφέρουσες στιγμές : η αναφορά του κ. Γιάννη Κιλτσίκη στην «ομάδα που στηρίζει τον Αντώνη Γραβάνη» και η ερώτηση  (η μόνη αν δεν κάνω λάθος) της δημοσιογράφου κ.Ειρήνης Τσακίρη για το άγχος του καθημερινού επαγγελματία που προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματό του και τι προτείνουν για αυτό το θέμα οι δύο υποψήφιοι του ΕΒΕΡ. Και στις δύο περιπτώσεις  οι «πάσες» έμειναν αναξιοποίητες κι έτσι κατέληξε η «στοχοθέτηση της τηλεμαχίας» σε μια τηλεοπτική «σούπα».

Το χαμηλό επίπεδο αναφορών θα πρέπει να προβληματίσει και τους δύο επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των επαγγελματιών της περιοχής, κυρίως σε ό,τι αφορά στην δημόσια  , προσκηνιακή τους δραστηριότητα , καθώς το παρασκήνιο φαίνεται ότι είναι πλούσιο.

Το ελαφρά αυξημένο επίπεδο αναφορών του κ. Αντώνη Γραβάνη , οφείλεται στο λάθος του κ. Γιάννη Κιλτσίκη να αναφερθεί στην ομάδα που στηρίζει τον κ. Αντώνη Γραβάνη γεγονός που φαίνεται ότι ώθησε τους χρήστες του διαδικτύου σε σχετική αναζήτηση στο google. Μία άλλη «ενισχυτική παράμετρος» για τον Αντώνη Γραβάνη είναι η ύπαρξη ενός συνονόματου υποψηφίου για τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο επαγγελματικό του χώρο.

Συμπερασματικά, οι κ Αντώνης Γραβάνης και Γιάννης Κιλτσίκης πρέπει να προσεγγίσουν πιο άμεσες θεματικές ενότητες, να δημιουργήσουν πιο δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο και να δημιουργήσουν μία πιο διαδραστική σχέση με την κοινότητα των επαγγελματιών πέρα από τις πρακτικές mouth to mouth που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τέλος, η διεξαγωγή τηλεμαχιών καλό θα ήταν να αφήνεται στα χέρια των δημοσιογράφων και όχι των δημοσιολόγων!

Αρθρογράφος